Veseli obradovao Fenerbahče

Fenerbahče je u prvoj utakmici polufinala plej-ofa turske lige slavio sa 93:79 protiv Galatasaraja. Predvodio ih je Veseli sa 24 poena, Dikson je ubacio 16, Mahmatoglu 12, a Antić 11. Bogdanocić je postigao 6 poena uz 4 skoka i 5 asistencija. Galatasaraj su predvodili MekKalum sa 22 poena, Dejvis sa 17, Lazme sa 12 poena i 6 skokova i Micov sa 10 poena.

Fenerbahče je u prvoj četvrtini vrlo uspešno koristio Veselog u reketu, za šta odbrana Galatasaraja nije imala rešenje. Dobra odbrana je omogućila nekoliko poena iz kontri, što je uz dobar šut za tri poena omogućilo prednost od 27:22. Galatasaraj je većinu poena stekao iz prodora.

Galatasaraj je poenima iz kontri dobro otvorio drugu četvrtinu, ali se Fenerbahče brzo vratio u igru. Fenerbahče je zaigrao još bolju odbranu i poenima iz tranzicije zasuo koš Galatasaraja. Uz nastavak dobre igre u reketu prednost se do kraja prvog poluvremena uvećala na 57:40. Galatasaraj je u prvom poluvremenu retko, ali veoma uspešno šutirao za tri poena.

http://www.nbaserbia.com/

Foto: http://www.nbaserbia.com/

Galatasaraj je odlično odigrao u prvoj polovini treće četvrtine. U potpunosti su zaustavili napad Fenerbahčea koji je u ovoj deonici postigao samo 4 poena. Uspešne 2 na 2 akcije završavale su poenima Dejvisa i Lazmea iz reketa. Fenerbahče je u drugom delu treće četvrtine, a naročito u završnici pojačao odbranu, vratili su sigurnost u reketu i pogodili par važnih trojki koji su neutralisali trud Galatasaraja. Treći period je završen rezultatom 74:60.

Početak poslednje četvrtine pripao je Galatasaraju, koji je vezao nekoliko trojki i ponovo ublažio prednost Fenerbahčea. Na njihovu žalost nisu do kraja uspeli da zadrže tako visok procenat uspešnosti. Igrači Fenerbahčea su se probudili, pogodili trojke u važnim trenucima, uhvatili nekoliko bitnih lopti u napadu i uspeli da iskontrolišu rezultat do kraja utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.