Turska: Rekapitulacija regularnog dela

Košarka u turskoj ligi ulazi u najzanimljiviji deo sezone – plej of. U regularnom delu, prvo mesto obezbedio je sastav Fenerbahčea koji sa klube predvodi srpski trener Željko Obradović. Drugo mesto obezbedio je još jedan legendarni trener srpske košarke Dušan Ivković sa svojim Anadolu Efesom.
Pored srpskog trenerskog dvojca, odličnu sezonu za sad imala je ekipa Darušafake koja je završila na 3. mestu. Darušafaka je nova snaga turske košarke, sa izuzetnim rosterom, dok na klupi sedi Oktaj Mahmuti.

6yka.com

6yka.com

Pozicije od 4. – 8. mesta zauzimaju redom ekipe Karšijake, Banvita, Trabzona, Turk Telekoma i posrnulog giganta Galatasaraja.

Dakle, parovi 1/4 su :

1. Fenerbahče – Galatasaraj

2. Anadolu Efes – Turk Telekom

3. Darušafaka – Trabzon

4. Karšijaka – Banvit

Iz TBL su u ovoj sezoni ispale ekipe Tofaša iz Burse i Eskišehira iz Istanbula.

Listu strelaca po prosečnom broju poena po utakmici predvode Markus Hejslip ( Eskišehir ) sa 19.3 poena, Met Volš ( Eskišehir ) sa 18.4 poena i Hakim Verik ( Torku ) sa 17.6 poena.

Najbolji u prosečnom broju skokova u ligaškom delu TBL bili su Aleks Stivinson ( Istanbul ) sa 9.2 skoka, Petrik Jang ( Galata ) sa 8 skokova, kao i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica sa isto 8 skokova prosečno.

Listu najboljih asistenata predvode Markiz Grin sa 8.9 dodavanja po meču, Džej Ar Bremer sa 5.4, kao i Ertel sa 5.1 preciznih dodavanja.

Najbolji kradljivac lopti u TBL bio je Džamon Lukas Gordon sa 2.1 ukradenom loptom po meču, a najbolji bloker je bio Šean Vilijams sa 2 blokade po susretu.

Košarka u regularnom delu TBL bila je na visokom nivou, svi timovi su uglavnom prikazivali kvalitetne partije, a čini se da su najdominantniji svakako bili srpski treneri Obradović i Ivković, a da su i srpski igrači predvodili svoje timove. Pre svih, najbolji su bili Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nenad Krstić i Zoran Erceg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.