Trijumf Efesa i Tofaša

Na otvaranju četvrtfinala ekipa Efesa slavila protiv Darušafake na svom terenu rezultatom 78-69, dok je Tofaš pobedio Eskišehir takođe kod kuće sa 85-58.

Foto: Hizli

U prvom duelu večeri između Istanbluskih ekipa bolja je bila ekipa Anadolu Efesa. Početak utakmice bio je ravnopravan, timovi su smenjivali u vodstvu međutim od kraja prve četvrtine je krenuo sunovrat Darušafake. Domaćini su konstantno povećavali prednost i držali kontrolu utakmice da bi na poluvreme otišli sa vodstvom od 40-31.

U nastavku, krajem treće četvrtine gosti su uspeli da izjednače. međutim igrači Efesa nisu dopustili da izgube prednost. Do kraja utakmice je bilo neizvesno, tek je na kraju Efes uspeo da prelomi utakmicu i slavi sa 78-69.

U redovima pobedničke ekipe ubedljivo najbolji je bio Soni Vims sa 25 poena, a pratili su ga Erik MekKolum sa 15 i Brajan Danston sa 14 poena i 11 skokova.

Kod Darušafake Džahuan Džonson odličan sa 24 poena, dok je Skoti Vilbekin bio jedini preostali dvocifreni sa 15 poena uz očajan šut za dva.

Euroleague.net

U drugoj utakmici je rezultatska neizvesnost izostala. U prvom delu prve četvrtine gosti su se držali, međutim kako smo se približavali drugoj četvrtini prednost je eksponencionalno rasla. U jednom trenutku je Tofaš vodio i sa +20 da bi na poluvremenu imali prednost od 51-33.

U nastavku nismo videli ništa novo, u jednom trenutku je Tofaš bio i na +29 pa je postalo jasno da se Eskišehir neće vratiti u ovu utakmicu. Na kraju ekipa iz Burse slavi sa konačnih 85-58.

U redovima Tofaša najefikasniji su bili Toni Kroker i Rajmar Morgan sa 16 i Pijerija Henri sa 15 poena.

Kod poraženih jedini dvocifreni bili su Šon Maršal sa 13 i Bugrahan Tunčer sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.