TBL: Trabzon i Efes poveli

U meču koji je otvorio plejof TBL videli smo veliku borbu. Novica Veličković i Andrija Stipanović uspeli su da donesu Trabzonsporu pobedu tek nakon produžetka 79:76.

fanatik.com.tr

Meč je bio veoma tvrd i presudio je jako loš šut za 2 poena Darušafake, s obzirom na to da su obe ekipe šutirale loše za 3. Džordan Farmar je postigao 17 poena iz 16 šuteva i niko kod domaćina sem Gašpera Vidmara nije bio efektivan u napadu. Ono što ih je držalo u igri bila je dobra odbrana kojom su iznudili dosta izgubljenih lopti gostiju. Ipak napadački raspoloženi Veličković, Stipanović i Hardi su bili previše za Darušafaku.

Stipanović je postigao 20 poena i uhvatio 7 skokova. Pratio ga je Dvajt Hardi sa 19 poena i 6 asistencija, kao i Novica Veličković sa dabl dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova.

Džordan Farmar je postigao 17 poena a Džamon Gordon je dodao 13 za ekipu koja je predstavljala najveće iznenađenje regularnog dela sezone.


null

ofeek.com

U drugom meču dana Anadolu Efes je sigurnom igrom savladao Turk Telekom 88:71.

Samo u prvoj četvrtini ekipa Dušana Ivkovića dozvolila je sebi opuštanje. U nastavku meča su zaigrali mnogo agresivnije i organizovanije i sigli do komotne pobede. Džening i Šarić su odlično šutirali i tako pokrili malo slabije napadačko veče Nenada Krstića. Sa druge strane gosti, koji u startnoj petorci nisu imali ni jednog Turčina, jednostavno nisu imali dovoljno ofanzivno raspoloženih igrača protiv odlične odbrane Efesa.

U pobedničkoj ekipi Met Džening i Dario Šarić su postigli po 17 poena a Krstić je dodao 13.

Ben Meknoli sa 14 poena i 8 skokova i Kristaps Valters sa 13 poena i 5 asistencija su predvodili Turk Telekom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.