TBL: Brejk Karšijake!

Drugi meč finalne serije turskog šampionata ponovo je obeležila velika drama, ali je rezultat ovog puta bio na strani Karšijake. Izabranici Ufuka Saridže pobedili su Efes rezultatom 86:85.

tbl.org.tr

tbl.org.tr

Tokom prvog poluvremena viđena je prilično ujednačena igra i rezultatska klackalica. Tek pred kraj prvog poluvremena Karšijaka je uspela da dođe do 6 poena prednosti, ali se Efes vraća preko Osmana i Ertela, koji nakon asistencije Dženinga smanjuje na 44:46.

Početkom drugog poluvremena, Karšijaka je održavala blagu prednost, ali Nenad Krstić vraća utakmicu u egal. Borbeni gosti tada hvataju priključak i beže na 10 poena razlike. Momci Dude Ivkovića su se do isteka treće deonice vratili na jednocifrenu razliku, i u odlučujućih 10 minuta se odlazi pri rezultatu 69:63.

Puno preokreta i ravnomerna borba obeležila je i četvrtu deonicu. Efes je nekoliko sekundi pred kraj imao blagu prednost, ali se Karšijaka uvek vraća preko sjajnog Diksona, koji donosi izjednačenje. Dve sekunde pred kraj igrači Efesa prave faul nad Palasiosom, koji je imao polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja, a Nenad Krstić promašuje pobedu i Karšijaka vraća seriju u egal.

Dikson je ponovo vodio Karšijaku do pobede sa 28 poena, 6 skokova i isto toliko asistencija. Pratili su ga Strouberi sa 16, odnosno Palasios sa 12 poena.

U redovima Efesa najkorisniji je bio Nenad Krstić sa 16 poena. Lazme je zabeležio 15, a jedan manje Perperoglu. Po 10 poena dodali su Osman i Šarić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.