Stroberi predvodio Bešiktaš

Bešiktaš je savladao Banvit sa 85:69 u 26. kolu turskog šampionata. Najbolji u pobedničkom timu bili su Stroberi sa 19 poena, Klark sa 18 poena i 6 skokova, Štimac sa 12 poena i 8 skokova, Rol sa 12 i Vejseloglu sa 10 poena. U Banvitu su se istakli Tiodor sa 21 poenom i 7 skokova, Orelik sa 13 poena i 7 skokova i Čapel sa 9 poena i 5 skokova.

Banvit je kroz dobar šut za tri poena i individualni kvalitet Tiodora stigao do prednosti od 10:16 sredinom prve četvrtine. Pik&rol Bešiktaša nije davao maksimalan rezultat, ali su posle tajm-auta uz agresivniju odbranu stekli sigurnost u napadu i došli do preokreta. Izgubljene lopte koštale su Banvit zaostatka od 21:19 na kraju prve četvrtine. Svi oslonci igre Banvita iz prethodne preneli su se i u drugu četvrtinu, što im je na početku ovog perioda omogućilo preokret. Bešiktaš je odgovorio poenima iz šuta sa polu-distance bi unutrašnje igre. Nakon trojke Stroberija usledio je niz nepovoljnih okolnosti za Banvit. Prvo je klupa gostiju zaradila tehničku zbog prigovora, onda je usledilo par grešaka, da bi se Stroberi dodatno raspucao i doneo Bešiktašu prednost od  49:35.

Foto: amkspor.sozcu.com.tr

Oba tima su imala vrlo slab napadački učinak na početku treće četvrtine. Bešiktaš se prvi trgao i povećao razliku na +18. U nastavki ovog perioda oba tima su se raspucala, viđeno je više igre i pogodaka iz tranzicije, a ovakav tempo više je odgovarao Banvitu koji je spustio zaostatak na 67:56. Bešiktaš je usporio tempo u poslednjoj četvrtini, prebacio ravnotežu igre u reket, iskoristio greške Banvita i odlepio se na +20. Banvit je prihvatio izazov i serijom 9:0, vratio se na -11 poena zaostatka. Da Bešiktaš uđe u mirnu završnicu pobrinuo se Stroberi sa dva vezana pogotka, kojim su sve nade Banvita o potencijalnom preokretu potonule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.