Preokret Darušafake

Pinar Karšijaka je poražena od Darušafake sa 90:95. Pobednički tim su predvodili Vonamejker sa 28 poena i 7 asistencija, Vilbekin sa 27 i Anderson sa 14 poena i 11 skokova. U Karšijaki su najbolji bili Grin sa 33 poena i 5 asistencija, Samer sa 24 poena, Bajgul sa 15 poena, 5 skokova i 6 asistencija i Ovens sa 10 poena.

Oba tima su u prvoj četvrtini bila više usmerena na unutrašnju igru nego na šut spolja. Karšijaka je odličnom odbranom u završnici ovog perioda uspela da zaustavi napadačku produkciju Darušafake i odvojila se na 25:18. Par minuta u drugoj četvrtini proteklo je bez poena, a onda je Karšijaka kroz dobar protok lopte, balansiranu igru u napadu i čvrstu igru u odbrani uvećala razliku na +17. Darušafaka uspeva da vrati napadački ritam poenima iz reketa i posle ofanzivnog skoka, ali to je bilo dovoljno samo za smanjenje zaostatka na 42:29.

Foto: euroleague.net

Treća četvrtina je bila izuzetno efikasna, jer su oba tima  bila u odličnom šuterskom ritmu. Karšijaka se sredinom ovog perioda ponovo popela na +17, ali je Darušafaka uspela da u poslednju četvrtinu uđe sa manjim zaostatkom (68:57). U poslednjoj četvrtini od izuzetne važnosti je bio uspeh u duelima 1 na 1. Individualni kvalitet Darušafake je došao do izražaja, spoljna linija je odigrala odličnu odbranu i preuzela svu odgovornost u napadu. U završnici gosti dolaze do preokreta od 90:92. U poslednjem napadu Karšijake sjajni Grin je promašio nezgodno polaganje, pa je Darušafak posle defanzivnog skoka sačuvala pobedu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.