Karšijaka nanela prvi poraz Bešiktašu

Karšijaka je sa 82:75 savladala Bešiktaš u 5. kolu turskog šampionata. Najbolji u pobedničkom sastavu bili su Braun sa 22 poena i 10 asistencija, Samers sa 21 poenom i 10 skokova, pratio ih je Ovens sa 11 poena i 6 skokova. U poraženom timu petorica igrača bili su dvocifreni, Tompson je postigao 18 poena uz 7 asistencija, Klark 15 poena uz 8 skokova, Rol 14 poena i 5 asistencija, Vims 11 poena, a Štimac dabl-dabl od 10 poena i isto toliko skokova.

Karšijaka je u prvoj četvrtini pokušavala da što brže prenese loptu i brzim šutem za tri poena ili prodorom završava napad. U pozicionim napadima imali su mnogo problema, što je Bešiktaš iskoristio da napravi prednost. Bešiktaš je imao drugačiju strategiju u napadu, prvenstveno su tražili prostor da spuste loptu u reket, a onda bi se u zavisnosti od situacije završavali akcije pod košem ili posle povratnog pasa šutirali za tri poena. Štimac je donosio prevagu u ofanzivnom skoku i ispravljao promašaje, a kada je šut za tri poena krenuo Bešiktaš se odvojio na 16:27.

Karšijaka je odradila odličan posao u defanzivi u prvom delu druge četvrtine kada su zaustavili unutrašnju igru Bešiktaša. Nastavili su da igraju brzo i pokušavaju da postignu što više poena iz tranzicije i to je sa boljim procentima šuta u ovom periodu donelo rezultata. Bešiktaš je sa par trojki i mnogo boljom odbranom odgovorio sredinom ovog perioda i ponovo podigao razliku, ali je Karšijaka ušla u dobru seriju u završnici poluvremena i oborila prednost na 42:46.

Foto: kskbasketbol.net

Foto: kskbasketbol.net

Bešiktaš je pokušao da recept iz prve četvrtine prenese i u trećem perioda. Dosta napada se sastojalo od igre iz pik&rola uz povratni pas za šut spolja, ali je pokretljiva odbrana Karšijake uspela dosta takvih napaa zaustavi. Crno-beli su pokušali da usku odbranu Karšijake kazne kroz šut spolja, ali ih je i on slabije nego inače služio. Karšijaka je pokušala da nametne svoj ritam igre u napadu, povremeno uspevala, ali je snažan pritisak Bešiktaš na spoljnu liniju, tražio drugačiju koncepciju napada. Uz nešto više timske igre (mada se individualni pokušaji nisu zautavili) uspeli su da dođu do preko potrebnih poena iz reketa koji su im omogućili preokret od 65:60.

Monotoniju snažnih odbrana i rovovske odbrane u poslednjoj četvrtini, koja je u igri na manje poena pogodovala održavanju prednosti Karšijake, igrači Bešiktaša su pokušali da prekinu u završnici šutevima za tri poena. Iako su dvaput pogodili, Karšijaka je u penal završnici uvek uspela da bude precizna dovoljno da održi razliku na +5 i odbrani pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.