Karšijaka nadigrala Fener

U neizvesnoj prvoj polufinalnoj utakmici turskog šampionata, Karšijaka je u gostima nakon produžetka savladala Fenerbahče rezultatom 97 :96.

Karšijaku su do trijumfa vodili Dikson sa 27, Palasios sa 22, Heršek sa 19 i Stroberi sa 12 poena.

U timu Željka Obradovića najkorisniji su bili Gaudlok sa 25 poena, pratili su ga Bogdanović sa 16 poena, a dvocifreni su bili Veseli, Mahmutoglu i Zizis.

tbl.org.tr

tbl.org.tr

Karšijaka je bolje otvorila utakmicu i brzo došla do prednosti 10:2. Igrači Fenera preko Nemanje Bjelice ulaze u seriju, ali su svaki put gosti imali spreman odgovor. Pri kraju prve deonice, Jan Veseli je uspeo da smanji prednost na -2, ali tada Heršek vezuje 6 poena i ovaj period igre zatvara rezultatom 22:14.

U nastavku, Karšijaka sjajnom igrom u napadu onemogućava protivniku da pronađe svoju igru i prethodno stečenu prednost povećava na +17. Nakon prvih 20 minuta, gosti napuštaju parket sa sigurnih +15 (51:36).

Početkom drugog poluvremena, Karšijaka i dalje održava svoju prednost, ali u poslednjim minutima treće deonice,  Fener je zaigrao angažovanije i predvođeni Bogdanovićem i Gaudlokom dolaze do jednocifrene razlike. Nakon treće četvrtine na semaforu stoji 64:55 u korist gostiju.

U odučujućih 10 minuta, Karšijaka ponovo vraća svoju dvocifrenu prednost, i kada se činilo da je sve gotovo, momci Željka Obradovića se pred sam kraj vraćaju u meč i uspevaju da izbore produžetak.

U produžetku se igralo poen za poen do poslednje sekunde, kada Dikson sa linije slobodnih bacanja donosi svom timu minimalnu prednost, a Gaudlok sa druge strane nije bio precizan za tri poena i Karšijaka zasluženo dolazi do pobede- 97:96.

Leave a Reply

Your email address will not be published.