Karšijaka na korak od titule!

Još jedna dramska završnica u Izmiru! Karšijaka je nakon produžetka savladala Efes rezultatom 91:88 i sada se nalazi na korak od titule.

Bobi Dikson je ponovo vodio Karšijaku do pobede. Zabeležio je 24 poena, dok ga je sa 20 pratio Dibler, a Strouberi je  bio dobar sa 13.

U redovima Efesa najefikasniji je bio Perperoglu sa 21 poenom, Džening je zabeležio 20, a dvocifreni su bili i Batuk sa 17, odnosno Lazme sa 11 poena.

tbl.org.tr

tbl.org.tr

U prvom poluvremenu gledali smo gotovo identičnu igru kao u prethodnim utakmicama. Prvih 10 minuta obeležila je ravnopravna borba, koja je završena rezultatom 17:17. Tek pred kraj druge četvrtine, Efes je došao do blage prednosti, ali Karšijaka nije dozvolila gostima da se odlepi i na odmor odlaze sa 2 poena zaostatka- 35:37.

Tokom treće deonice, Efes nameće svoj ritam i dolaze do 15 poena prednosti, koji su održavali sve do sredine poslednje četvrtine, kada Karšijaka dodaje gas i približava se na -10. Nakon toga momci Dude Ivkovića gube kontrolu , a domaći igrači su se raspucali i smanjili zaostatak na -3. Tada je usledila prava drama. Na devet sekundi pre kraja Strouberi pogađa trojku za 82:81, a Lazme je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Dikson promašuje šut za pobedu i igraju se produžeci.

U dodatnih 5 minuta, ponovo se igra poen za poen. Minut pred kraj, Dikson je bio precizan za tri poena, a sa druge strane uzvratio Batuk, ali se ispostavilo da je nagazio liniju i rezultat ostaje 91:88.

Karšijaku sada jedna pobeda deli od titule, a prednost domaćeg terena u sledećoj utakmici imaće Efes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.