Grejndžer overio pobedu

Efes je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio protiv Galatasaraja sa 95:85 u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa turskog šampionata.

Neizvesna poslednja četvrtina kulminirala je u završnici. Efes je stekao blagu prednost pred sam kraj, ali su bile potrebne dve trojke raspoloženog Grejndžera da Glatasaraj izgubi svaku nadu za preokret.

Foto: euroleague.net

U prvom poluvremenu igrala se košarka visokog tempa, sa puno utrčavanja, atraktivnih asistencija i nešto “mekšim” odbranama. Galatasaraj je iskoristio greške rivala i prvu četvrtinu završio sa prednošću od 21:26. Sredinom druge četvrtine popeli su se na 11 poena prednosti, ali Efes odgovara čvtstom odbranom i do odlaska na odmor izjednačuje na 41:41. Efes je preuzeo vođstvo u trećoj četvrtini i uspeo da ga do kraja ovog perioda sačuva. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 68:63.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Grejndžer sa 20 poena i 7 asistencija, Osman sa 19 poena i 5 skokova, Braun sa 17 poena, Danston sa 11 poena i 8 skokova, Ertel sa 10 poena i 10 asistencija i Hanikat sa 7 poena i 10 skokova. U poraženom timu su se istakli MekKalum sa 20 poena, Guler sa 12, Tajs sa 11 poena i 6 skokova, Tajus sa 11 poena i Šilb sa 8 poena i 8 asistencija. Vladimir Micov je zabeležio 8 poena uz 4 asistencije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.