Galatasaraj smanjio na 2:1

Glatasaraj je pobedio Fenerbahče sa 65:63 i tako sačuvao nadu u borbi za finale plej-ofa turskog šampionata. Najbolji u redovima pobednika bili su Šilb sa 15 poena i 6 skokova, Mek Kalum sa 15 poena i 5 skokova, Dejvis sa 15 poena i Lazme sa 13 poena i 9 skokova. U Fenerbahčeu su najbolji bili Judo sa 18 poena i 10 skokova, Veseli sa 11 poena i 7 skokova i Dikson sa 10 poena. Bogdanović je postigao 4 poena, uz 6 skokova , dok je Micov postigao samo 2 poena.

Obe ekipe su nametnule visok tempo meča u prvoj četvrtini. Fenerbahče je većinu poena stekao preko dobre igre u reketu u kome su Veseli i Judo bili nezaustavljivi. Kada je bilo problema u organizaciji napada lopta je završavala u rukama Bogdanovića, koji nije uspeo da pogodi teške šuteve za tri. Galatasaraj je odgovorio unutrašnjom igrom na Lazmea, dok je Šilb dobrim kretnjama obezbedio poene iz otvorenih šuteva. Prva četvrtina je završena prednošću Fenerbahčea od 19:21.

Šilbu su se u drugoj četvrtini pridodali Dejvis i Mek Kalum, koji su svojom brzinom i snagom omogućili bolju tranziciju Galatasaraja iz odbrane u napad i koristili propuste kad god odbrana Fenerbahče nije uspela da se na vreme postavi. Promašaji Fenerbahčea za tri poena značili su da se poeni moraju tražiti u reketu, kroz prodore ili spuštanjem lopte ka visokim igračima. Galatasaraj je na poluvremenu uspeo da preuzme vođstvo rezultatom 38:37.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Foto: www.eurocupbasketball.com

Galatasaraj je prodorima i spuštanjem lopte u reket dolazio da poena kroz celu treću četvrtinu. Šut za tri poena ih nije služio, dok su uskom odbranom zaključali reket i u prvoj polovini ovog perioda ostavili Fenerbahče bez poena. Fenerbahče se vratio preko Datomea koji je pogađao iz okreta, dok je Antićeva trojka podigla samopouzdanje. Promašaje su uspeli da nadoknade ofanzivnim skokom, ali su pred poslednji period zaostajali tri poena za rivalom.

Poslednja četvrtina počela je sa zakašnjenjem, jer su navijači Galatasaraja u pauzi gađali klupu Fenerbahčea raznim predmetima, pa je Obradović povukao ekipu u svlačionicu. Nervoza se prenela na teren, prvo su igrači Fenerbahče izgubili nekoliko lopti, da bi kasnije istom merom odgovorili Galatasarajevi. Lopta je u penal završnici išla u ruke lidera obe ekipe koji su bili precizni. Mek Kalum je poslednji šutirao, pogodio prvo i promašio drugo slobodno bacanje što je bilo dovoljno da Glatasaraj odnese pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.