Fenerbahče siguran protiv Darušafake

U 29. kolu turske košarkaške lige, Fenerbahče je zabeležio 22. pobedu savladavši drugoplasiranu Darušafaku rezutatom 73:51.

Igrači Fenera su od prvog  minuta nametnuli svoj ritam i ni u jednom trenutku nisu dozvolili protivniku da se vrati u meč.

Utakmicu je otvorio Bogdan Bogdanović sa dve vezane trojke. Pogotkom za dva poena nadovezao se Kenan Sipahi, a još tri poena ubacio je Emir Preldžić.  Seriju Fenera 11:0 prekida Ersin Dadli, međutim, izabranici Željka Obradovića i dalje povećavaju prednost i rezultat posle prve deonice je 22:8.

Drugu četvrtinu  pogocima za dva poena otvaraju Nikos  Zizis , odnosno Jan Veseli, dok sa druge strane trojkom odgovara Renaldas Sejbutis i rezultat je 26:11. Igrači Darušafake  pokušavaju da smanje razliku, dolaze na -9, ali ipak Fener na predah odlazi sa sigurnih +10 i rezultat je 35:25.

Ni drugo poluvreme nije donelo domaćim igračima nadu u preokret. Fenerbahče i dalje drži konce u svojim rukama i treću deonicu završava rezultatom 57:39. Do kraja susreta gosti samo održavaju sigurnu prednost i konačan rezultat je 73:51.

Najefikasniji u domaćem timu  bio je Koksal sa 11, odnosno Sejbutis sa 9 poena.

Najkorisniji u timu Željka Obradovića bili su Semih Erden i Melih Matmutoglu sa 11 poena, dok su po 9 poena ubacili Luka Žorić i Jan Veseli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.