Fenerbahče pobedio Istanbul

Fenerbahče je slavio protiv Istanbula sa 76:62. najbolji u pobedničkom sastavu bili su Antić sa 15 i Veseli i Slukas sa po 10 poena. Bogdanović je imao 5 poena i 5 asistencija, a Kalinić po 3 poena, skoka i asistencije. U poraženoj ekipi najbolji su bili Ozmizrak sa 12 poena , Kalovej sa 10 poena i 5 asistencija i MekKoli sa 10 poena.

Fenerbahče je u prvoj četvrtini uspeo dobrom odbranom da limitira napadački učinak Istanbula. Bolje su šutirali za tri poena od rivala što im je omogućilo da se rezultatski odvoje. Na kraju prve četvtine imali su prednost od 21:9.

Istanbul je uspeo da odigra ravnopravniju drugu četvrtinu, iako je i u ovom periodu povećan zaostatak. Uglavnom su to bili poeni iz reketa, jer ih šut sa distance nije služio. Fenerbahče je iz dobre odbrane crpeo lake poene iz tranzicije, nastavili su sa solidnim šutem za tri poena, ali su u završnici počeli da promašuju. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 40:24.

Foto: SportSport.ba

Foto: SportSport.ba

Treća četvrtina počela je odličnim šuterskim ritmom za tri poena oba tima. Sredinom ovog perioda realizacija napada, kao i sam tempo igre počinje da opada. U završnici oba tima su pokušala da fokus stave na razvoju unutrašnje igre. Pred poslednji period ušlo se sa rezultatom 57:42.

Istanbul je u prvoj polovini poslednje četvrtine odigrao odličnu odbranu, naterao Fenerbahče na nekoliko izgubljenih lopti i poenima iz tranzicije i iz šuta za tri poena uspeo da smanji zaostatak na -8. Fenerbahče se budi u poslednjim minutima, dobrom odbranom sprečavaju potencijalni preokret i pogođenom trojkom i poenima iz prodora vraćaju sigurnu razliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.