Fenerbahče osvajač Superkupa Turske

Fenerbahče je bez naših reprezentativaca Bogdanovića i Kalinića uspeo da savlada Efes sa 77:69. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dikson sa 19 , Datome sa 17, Vesli sa 15 poena i 5 skokova, Slukas sa 12 poena i 7 asistencija i Judo sa 11 poena i 9 skokova. Na drugoj strani najbolji su bilči Grejndžer sa 15 poena i 7 asistencija, Hanikat sa 13 poena i 11 skokova, Ertel i Tomas sa po 12 i Danston sa 10 poena i 7 skokova.

U prvoj četvrtini viđena je tvrda košarka sa slabom realizaijom u napadu, posebnu u šutu sa distance. Efes je nekoliko minuta bio bez poena iz igre. U drugom delu ovog peroda su zaigrali bolje, uspeli su da razviju unutrašnju igru, ali su ostali u zaostatku. Fenerbahče se bolje snašao u početnoj borbi u reketu , kasnije su dodali nekoliko poena iz tranzicije i prodora, što im je omogućilo prednost od 15:9.

Fenerbahče je izgledao bolje i u prvom delu druge četvrtine. U napadu su uspešno spuštali loptu u reket i poentirali preko visokih igrača. Nisu blistali u šutu sa distance, ali su pogodili dovoljno da povećaju i zadrže dvocifrenu razliku. Efes nije uspevao da probije zbijenu odbranu Fenerbahčea, a retke pokušaje spolja su promašivali. U drugom delu ovog perioda snažnom odbranom na spoljnim igračima Fenerbahčea, Efesovi igrači su uspeli da kazne izgubljene lopte lakim poenima iz kontri. Sampouzdanje iz odbrane preneto je i na napad, ali su igrači Fenera uspeli da sva dva šuta spolja u bitnim trenucima održe razliku na 39:27.

Foto: bsl.org.tr

Foto: bsl.org.tr

U trećoj četvrtini su oba tima primenjivala sličnu strategij. U odbrani se igralo agresivno na granici faula, dok se u napadu prvenstveno pokušavala razvijati unutrašnja igra. Kada bi zakazla saradnja između spoljnih i unutrašnjih igrača, spoljni igrači bi rešavali akcije individualnim prodorima ili šutem za tri poena. Efes se nešto bolje snašao u voakvoj vrsti igre i uspeo da smanji prednost na 64:56.

Ljubitelji lepršave košarke sigurno nisu uživali u poslednjoj četvrtini ovog meča. Dve zatvorene “tvrđave” u odbranama sprečavale su bilo kakvo razvijanje ozbiljne timske igre, pa je učinak u napadu zaviso od individualnog kavliteta igrača. Fenerbahče je u svim bitnim momentima zadržao prisebnost i pogodio važne šuteve. Efes je bio ravnopravan rival, ali je za preokret bio potreban nivo više u čemu oni nisu uspeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.