Fener nemoćan, Karšijaka u finalu!

Karšijaka je u četvrtom polufinalnom meču turske lige napravila pravi podvig na svom parketu pobedivši Fenerbahče rezultatom 82:64.

Pred prepunom dvoranom, predvođena Diksonom i Palasiosom, Karšijaka je sve vreme držala konce u svojim rukama.

tbl.org.tr

tbl.org.tr

Tvrdom igrom su već na početku stekli osetnu prednost, a za goste nije bilo lakih poena. Pri rezultatu 13:4, preko Mahmutoglua i Sipahija Fener dolazi do -2, ali Karšijaka pogađa kada je najpotrebnije, ulazi u seriju i prvu deonicu završavaju rezultatom 20:11.

Ni u drugoj deonici ništa drugačija slika. Taman kada momci Željka Obradovića smanje zaostatak, borbena i motivisana Karšijaka pronalazi odgovor i ponovo dolazi do dvocifrene prednosti, koju su do isteka prvog poluvremena održavali i na predah odlaze pri rezultatu 41:30.

U trećoj četvrtini Fener ponovo uspeva da se približi, a Bogdanović pogotkom za tri poena  svom timu donosi nadu u preokret. Tada Erden pravi faul nad Palasiosom, nakon čega Karšijaka ponovo beži na +10 i treću deonicu zatvara rezultatom 54:44.

U poslednjih 10 minuta, izabranici Ufuka Saridže su potpuno razoružali Fenerbahče, i bilo je jasno da je klub iz Istanbula daleko od velikog finala.  Kraj meča su dočekali mirno i na kraju potpuno zasluženo došli do pobede i plasmana u finale, u kom će se sastati sa ekipom Anadolu Efesa.

U pobedničkom timu najkorisniji je bio Dikson sa 24 poena, Palasios je ubacio 16, a po jedan manje zabeležili su Strouberi i Heršek.

U Obradovićevoj ekipi najefikasniji je bio Nemanja Bjelica sa 14 poena, Bogdanović je dodao 9, a po 8 poena ubacili su Preldžić, Zizis i Gaudlok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.