Efes rutinski do pobede

U drugom polufinalnom meču turske lige, Efes je pred domaćom publikom ostvario još jednu pobedu nad ekipom Trabzona 77:59.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Džening sa 15 poena. Pratio ga je Krstić sa 14, a dvocifren je bio i Osman sa 11 poena. Po 9 poena zabeležili su Šarić i Ertel.

U ekipi Trabzonspora dvocifren je bio samo Maršal sa 11 poena, a Veličković je brojao do 9.

haberler.com

haberler.com

Prvo poluvreme nagoveštavalo je neizvesnu utakmicu, s obzirom na to da se igralo prilično ujednačeno, i nijedan tim nije ostvario osetniju prednost.

Tek pred kraj prvog poluvremena, ekipa Novice Veličkovića je imala +4, ali je Efes lako preko Ertela vratio meč u egal. Nakon prvih 20 minuta, gosti imaju minimalnu prednost 36:35.

Tek nakon velikog odmora, momci Dude Ivkovića počinju da diktiraju tempo i sredinom treće četvrtine dolaze do prve dvocifrene prednosti 51:41, koju su do kraja ovog perioda samo održavali, i u odlučujućih 10 minuta ulaze sa 13 poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini, predvođeni Nenadom Krstićem, Efes ulazi u seriju i dolazi do maksimalnih +19. Kraj susreta domaći igrači su dočekali mirno i rutinski zatvorili utakmicu rezultatom 77:59.

Leave a Reply

Your email address will not be published.