Efes dominantno protiv Ankare

Anadolu Efes je savladao TED Ankaru sa 109:60 na domaćem terenu.

Efes je počeo utakmicu odličnom saradnjom spoljne i unutrašnje linije iz igre dva na dva, a nastavili su da dodaju poene iz kontri i pogođenih šuteva za tri poena. Ankara se oslonila na individualne akcije, pa je bilo dosta pokušaja iz prodora i šuteva spolja. Bolja realizacija napada Efesu je omogućila prednost od 22:16 na kraju prve četvrtine.

Efes je održao vrlo dobar napadački učinak i u drugoj četvrtini. U odbrani su često koristili presing i uspevali da izgrade poene iz tranzicije i posle brzih otvorenih šiteva za tri poena. Ankara je uspevala da se rezultatski približi i poentira samo kad bi iskoristili izgubljene lopte Efesa i nađu način da brzo probiju presing rivala. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 46:34.

Foto: dailysabah.com

Foto: dailysabah.com

U trećoj četvrtini je postojao samo jedan tim. Efesovi igrači su lagano uzimali lopte od dezorganizovanih Ankarinih i “leteli” po terenu postižući lake poene iz kontri. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 81:42. U rešenoj utakmici poslednja četvrtina je imala samo formalni značaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.