Bogdan rešio derbi

Fenerbahče je savladao Darušafaku sa 79:76 u derbiju turskog šampionata. Najbolji u pobedničkkm sasatvu bili su Dikson sa 18 poena i 6 skokova, Bogdanović sa 13, Kalinić sa 11 i Veseli sa 10 poena i 5 skokova. U Darušafaci su najbolji bili Vonamejker sa 18 poena, Klajburn sa 14 poena i 6 skokova, Vilbekin sa 13 poena i Žižić sa 12 poena i 9 skokova (6/6 za dva poena).

Oba tima su u prvoj četvrtini većinu poena postigla iz unutrašnje igre uz slabiji šut spolja. Centri Darušafake su bili dominantniji od rivalskih, što je gostima omogućilo prednost od 15:19 u prvoj četvrtini. Spoljna linija Darušafake je na invidualni kvalitet pravila razliku u oba smera i donela dvocifrenu prednost na početku druge četvrtine. Sredinom ovog perioda spoljna linija Fenerbahčea je odgovorila još čvršće i uspela da izbori izjednačenje, ali su u samoj završnici poluvremena dozvolili odvajanje gostiju na 38:41.

kurir.rs

U trećoj četvrtini viđeno je nekoliko mini-serija na obe strane, da bi se u završnicu ovog perioda ušlo sa izjednačenim rezultatom 57:57. Oba tima su greškama propustili šansu da naprave prednost pred posledinju četvrtinu. Fenerbahče je poslednju četvrtinu otvorio odličnom odbranom i odlepio se na +10. Darušafaka se vratila kroz dobar šut spolja preuzela minimalno vođstvo. Na scenu je stupio Bogdanović koji je sa 4 vezana poena vratio prednost. Dikson je u završnici bio precizan sa slobodnih bacanja te je Fenerbahče uvećao prednost na 79:76. Klajburn i Vilbekin su u poslednjem napadu promašili trojke za produžetak meča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.