Bogdan odličan, Fener ipak poražen

Košarkaši Pinar Karšijake ponovo su savladali Fenerbahče nakon produžetka i poveli u seriji polufinala TBL sa 2 – 1. Rezultat je ovoga puta bio 84 – 83.

Utakmica je obilovala uzbuđenjima, ali i diskutabilnim sudijskim odlukama na štetu obe ekipe. Viđena je moderna košarka sa izuzetnim pojedincima sa obe strane.

Karšijaka je prva stekla veću prednost, u 2. deonici, i delovalo je da Fenerbahče nikako ne može da uhvati priključak jer je ekipa trenera Saridže uvek imala između 7 i 10 poena prednosti. Izuzetan povratak Fenerbahčea izvjevan je u poslednja 4 minuta 4. četvrtine, kada je Fener nošen Bogdanom prvo smanjio razliku, a zatim i uveo meč u egal.

tbl.org.tr

tbl.org.tr

Pre tog naleta dogodio se sporan događaj na 58 – 52 za Karšijaku, kada je Fener u istom napadu ostao bez Jana Veselog i Nemanje Bjelice koji su dobili 5. ličnu grešku, nakon diskutabilnih kontakata.

U produžetku Fener je igrao po notama Preldžića koji je trojkom doneo 83 – 80 za Fener, ali je borbenom igrom Karšijaka došla do 84 – 83. Poslednji napad je imao Fener, samo 4 sekunde, ali Bogdan Bogdanović nije bio precizan iz teške pozicije.

Pinar Karšijaka je ovom pobedom došla na prag plasmana u finale TBL, dok se ekipa Željka Obradovića nalazi u teškoj situaciji…

Leave a Reply

Your email address will not be published.