Anderson junak Darušafake

Darušafaka je pobedila Bešikataš sa 71:68. Najbolji u pobedničkom timu bili su Vonamejker sa 16 poena, Klajburn sa 12 poena i 9 skokova,  Vilbekin sa 12 poena i Anderson sa 10 poena. Bešiktaš su predvodili Stroberi sa 18 poena, Rol sa 15, Klark sa 11 i Štimac sa 8 poena i 8 skokova.

Darušafaka je na početku utakmice napravila prednost i uz odličnu igru u napadu držala je do kraja prve četvrtine. Bešiktaš je u prvoj polovini ovog perioda imao problema sa šutem iz igre, ali su se u drugoj konsolidovali uz poene iz unutrašnje igre. U drugu su četvrtinu ipak ušli sa zaostatkom od 24:14. Darušafaka je u drugoj četvrtini zaključala reket i poenima iz tranzicije i šuta za tri došla do +20 razlike. Bešiktaš je imao velikih problema u napadu sve do završnice poluvremena, kada uspevaju da iskoriste pad u igri rivala i vezuju nekoliko pogodaka spolja. Na odmor se otišlo sa rezultatom 42:30

Foto: euroleague.net

Bešiktaš je nastavio sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, odlična odbrana i nekoliko vezanih trojki spustili su zaostatak na -3. Darušafaka se vratila u igru, održavala razliku na ovom nivou, da bi trojkom Vilbekina došla do prednosti od 58:52 pred poslednju četvrtinu. Uzbudljiva poslednja četvrtina kulminirala je u samoj završnici. Bešiktaš je u jednom trenutku uspeo da preuzme minimalno vođstvo, ali je Darušafaka imala poslednji napad pri rezultatu 68:68. Anderson je pogodio trojku iz teške pozicije i doneo domaćinu pobedu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.