Efes pobedio Banvit u uzbudljivoj utakmici

Efes je uspeo da slavi protiv Banvita sa 92:87. Efes je bio konstantno u prednosti i uspeo da je održi do kraja, iako se Banvit u poslednjoj četvrtini približio na -1. Efes su predvodili odlični Ertel i Danston, važne uloge u teškim deonicama za Efes imali su Šarić i Osman. Banvit je imao manje igrača u rotacija, ali su zato svi ključni igrači od Frostona, preko Moermana, Džonsona, Slotera do Karmajkla ili dvocifreni.

Efes je prvu četvrtinu dobio sa 25:17, odlepivši se u završnici ovog perioda. Efes je igrao vrlo izbalansirano u napadu, postižuči poene i iz šuta iz tri i iz reketa. U vrlo brzom ritmu koji je forsiran u ovom delu igre Banvit je napravio više grešaka i imao slabije procente šuta. Banvitova igra je u velikoj meri zavisila od raspoloženja Fortsona koji je tempirao ritam njihovih napada.

Visok tempo košarke u drugoj četvrtini omogućio je igru na veliki broj poena.Viđeno je dosta poena iz kontri, atraktivnih poteza i pogodaka za tri. Američki igrači su dali poseban šmek utakmici koja na trenutke nije delovala kao da je deo evropske košarke. Početak druge četvrtine pripao je Banvitu koji je smanjio prednost Efesa na 27:29. Efes je u završnici poluvremena ponovo uspeo da se odlepi i podigne razliku na 50:43.

Efes je u prvom poluvremenu predvođen poenima Osmana, Danstona, Grejndžera, Tajusa i Ertela. Banvit je predvodio odlični Fortson, uz podršku Džonsona, Slotera i Karmajkla.

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK

Ono što je u drugoj četvrtini donelo veliki broj poena u trećoj je donelo veliki broj promašaja i greški. Efes je na početku treće četvrtine uspeo da podigne prednost na 64:50 i do kraja ovog perioda uz oscilacije održi prednost na 68:57. Važnu ulogu u povećanju Efesove prednosti imali su Ertel i Balbaj. Prvi je doprineo sa asistencijama, a drugi sa vezanim poenima.

U uzbudljivoj poslednjoj četvrtini obe ekipe su igrale sa puno oscilacija. Banvit je odličnom odbranom i poenima iz kontri spustio razliku na 67:68, ali je Efes odgovorio preko Šarića i Ertela koji su vezanim poenima otišli na 79:72. Problem za Banvit je bio što nisu mogli da prelome psihološku barijeru konstantnog jurenja rezultata i preokrenu rezultat u svoju korist. U jednom trenutku su bili i na -1, ali Efes nijednom nije ispustio rezultatsku prednost. U svim ključnim trenucima pogađali su teške šuteve i podizali razliku. U samoj završnici utakmice Banvit je faulovima i pokušajima za tri poena probao da poslednji put pripreti, ali su igrači Efesa bili dovoljno koncetrisani da zadrže pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.