Patizan bolji od Mege

Mega Leks je u Sremskoj Mitrovici poražen sa 81:85 od Partizana. Crno-bele su predvodili Cvetković sa 12 poena i 7 asistencija, Veličković sa 15 poena i 7 skokova, Džons sa 15 poena i 8 skokova i Vitkovac sa 15 poena i 5 skokova. U Megi su najefiksniji bili Nikolić sa 14 poena i 6 skokova, Ivanović sa 11 poena, Zubac sa 10 poena i 7 skokova, Janković sa 10 poena i 5 skokova i Zagorac sa 10 poena i 6 skokova.

Atraktivna prva četvrtina koja se igrala u visokom tempu završena je prednošću Mege 24:21. Oba tima su dobro šutirala za tri poena, nešto slabije za dva, ali su promašaji ispravljani čestim ofanzivnim skokovima. Partizan nije uspeo da zadrži prednost od 4:10 stečenu na početku utakmice zahvaljujući dobroj odbrani.

Iako je počeo slabo Partizan je odigrao odličnu napadačku drugu četvrtinu. Obe ekipe su nastavile da solidno šutiraju za tri poena, ali je Partizan bio drastično bolji sa slobodnih bacanja ( Janković promašio svih 5 u prvom poluvremenu). Preokret za crno-bele je ipak donela dobra odbrana i odličan ofanzivni skok, uz to su se dobro snašli protiv Meginog presinga. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 42:51.

Foto: twitter.com/KKMegaLeks

Foto: twitter.com/KKMegaLeks

Obe ekipe su lošije šutirale za tri poena, a Mega slabije i za dva u trećoj četvrtini. Partizan je uspeo da odličnom odbranom i poenima iz kontre  održava i poveća razliku, ali su ih sopstvene greške sprečile da naprave veću prednost. Treća četvrtina je završena rezultatom 56:67.

U poslednjoj četvrtini viđena je košarka niskog kvaliteta uz veliki broj promašaja i izgubljenih lopti na obe strane. Naročito je slaba bila organizacija napada Partizana, što je uz opuštanje omogućilo Megi da spusti vođstvo crno-belih na 81:85, iako pobeda nije dovedena u pitanje. Usled povrede Ivanovića u ovom delu igre Mega se oslonila individualne pokušaje Luvavua i Zagorca, dok su na drugoj strani igru Partizana nosili Veličković i Vitkovac.

Leave a Reply

Your email address will not be published.