Trinkijeri nadmudrio Đorđevića za trofej!

Košarkaši Brose Bamberga osvajači su nemačkog kupa za sezonu 2016/17 nakon velike borbe i pobede u finalu nad sastavom Bajerna. Nakon 40 minuta uzbuđenja rezultat je bio 74-71.

Igrači Bajerna su bolje započeli susret i nakon uvodnih minuta igre nasemaforu je pisalo 16-11 za Bavarce. Puleni trenera Đorđevića su odlično koristili trenerske zamisli, a razlika je pravljena preko snažnog Redži Redinga sa beka i pokretnog Bartela na unutrašnjim pozicijama. Ipak, Trinkijeri je majstorski reagovao na postavku nakon prvog tajmauta i prvu četvrtinu zatvorio u velikom stilu, sa dve trojke Strelnieksa, za prednost od 24-21.

Bambergbolje otvara drugi period, dok se Bajern sada izrazito mučio u napadu. Osnovna zamisao Trinkijerija u ovom kvartalu bila je napad na sporije Bukera i Cirbesa, sa svojim pokretnim visokim igračima. To je rezultiralo i atrakcijom, pa je Brose izveo i dva odlična nabacivanja na obruč. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Brosea +9 (45-36), nakon nepotrebnog faula Bukera na 2 sekunde do kraja.

euroleague.net

Treći period doneo je bolju igru Bajerna u napadu, još snažniju odbranu obe ekipe, ali i veći broj grešaka na obe strane. Bamberg je dobar napadački ritam izgubio kada se nije pozivala akcija za Danijela Tajsa, dok je Đedović izgubio važne lopte za Bavarce. Ipak, Bajern je imao vrlo aktivnih 55-48, a krilni igrač King je na otvaranju poslednje deonice pogodio trojku za vrućih 55-51. Bajern nastavlja u istom ritmu i stiže na samo -1 (56-57), kada Trinkijeri zove tajmaut i uzvraća novom serijom 7-0.

Kada se činilo da utakmica ide u mirnom smeru za Bamberg (68-62), Bajern je na borbu i žustrinu uspeo da se potpuno vrati. U poslednjem minutu utakmice, pobeda je mogla i na jednu i na drugu stranu, najpre je Cirbes izveo bacanja polovično uspešno, da bi pravi tragičar susreta postao Amerikanac Džonson. On je najpre ukrao loptu (na 72-71), da bi se bez potrebe zaleteo u reket i prosuo sve dobro što je cela ekipa trenera Đorđevića učinila…Meli je bio siguran sa penala za konačnih 74-71 i prvi trofej u sezoni!

Sve strelce Bamberga predvodili su Fabijen Kozer sa 18 poena i Danijel Tajs sa 17 poena i 10 skokova. Zanimljivo je da je cela ekipa osvajača kupa Nemačke svedena na samo 11 asistencija.

U Bajernu su se istakli Džonson sa 13 poena, Reding je dodao 11, dok je bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić upisao 9 poena i 4 skoka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.