Nemačka: Favoriti sigurni

Bajern, Bamberg i Alba nastavljaju sa pobedama u nemačkom šampionatu. U 2. kolu, kao i nedelju dana ranije, najubedljiviji je bio sastav Brose Basketsa koji sa klupe predvodi sjajni Andrea Trinkijeri.

easycredit-bbl.de

easycredit-bbl.de

Braunšvajg-Brose Baskets

Brose je deklasirao Braunšvajgna gostovanju rezultatom 96-48, a nedoraslog protivnika je tim iz “Freakcity” nokautirao već u prvih 10 minuta igre kada je na semaforu stajalo 22-10 za goste.

Sastav trenera Trinkijerija predvodili su Miler sa 16 poena, kao i Meli i Heris sa po 12.

Bajern-Vurcburg

Bajern srpskog selektora Aleksandra Đošrđevića bio je bolji u svojoj dvorani od solidnog Vurcburga rezultatom 90-77. Prelomna je bila 3. deonica koju je sastav našeg trenera dobio sa 21-11 i ušao mirno u završnicu meča.

Najbolji u dresu Bavaraca bili su Maksi Kleber sa 20 i Devin Buker sa 17 poena. Bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić imao je prosečan učinak od 7.

U sastvau Vurcburga istakli su se Lejn sa 24 i Vlado Mihailović sa 17.

Jena-Alba Berlin

Rezultatski najneizvesniji susret bio je napet do samog kraja (77-73), a Alba je slavila zahvaljujući izvrsnoj 3. četvrtini (25-12).

Sve ostalo je bilo za zaborav za sastav trenera Ahmeta Čakija, ali je upisana i druga pobeda u šampionatu.

Najefikasniji u pobedi tima iz glavnog grada Nemačke bio je Elmedin Kikanović sa 24 poena, a kapiten Dragan Milosavljević je dodao 7. Amerikanci iz jene, Džulijus Dženkins i Najt, vodili su svoj sastav sa 19, odnosno 18 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.