Bajern razbio Albu

Nakon poraza na svom parketu u prvoj utakmici, Bajern daleko bolje izdanje pružio danas i zasluženo slavio na gostovanju sa ubedljivih 96-69.

Foto: moz.de

Pobednik druge utakmice finala nemačkog šampionata nazirao se već na samom početku. Nakon loše partije pružene na svom parketu, izabranici Radonjića mnogo su agresivnije ušli u meč i od samog starta stavili do znanja ko je bolji tim večeras. Pobednik je bio poznat praktično posle prve četvrtine koju je Bajern pobedio sa 26-9. Alba je u drugoj deonici konsolidovala redove i uspela da smanji zaostatak, ali je prednost gostiju i dalje bila velika, 44-29.

Treća četvrtina nije donela velike promene, igralo se ujednačeno i tek je u poslednjih par minuta Bajern ponovo pojačao ritam. Moment iz prethodne igrači mihnenskog tima preneli su u četvrtu četvrtinu gde su ponovo pojačali ritam i slomili malo otpora koji je Alba pružala.

Na kraju zaslužena pobeda Bajerna rezultatom 96-69. Sledeća utakmica igra se u Berlinu za tri dana, tačnije u nedelju od 18:30.

Najzaslužniji za trijumf Bajerna bili su Džered Kaninghem sa 17, Danilo Bartel sa 15 i Vladimir Lučić sa 14 poena.

Kod Albe, Bogdan Radosavljević je završio meč sa 14, dok su Luk Sikma i Marius Grigonis dodali 13 i 10 poena, respektivno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.