Bajern deklasirao Albu

Bajern je savladao Albu sa 97:58 na domaćem terenu. Najefikasniji u Bajernu su bili Balvin i Tejlor sa po 14 poena, Đedović je imao 13, Reding 11, a Lučić 8 poena uz 5 skokova. Jedini dvocifren u Albi je bio Milosavljević sa 15 poena i 5 skokova.

Utakmica je počela lošom napadačkom realizacijom oba tima, situacija se menja sredinom prve četvrtine. Oba tima fokusirala su se na razvijanje unutrašnje igre sa dosta akcija iz pik end rola. Bajern se bolje branio, imao bolje kretnje igrača i protok u napadu što im je omogućilo prednost od 20:14 na kraju ovog perioda.

Slična taktička postavka viđena je i u drugoj četvrtini. Bajernovi visoki igrači u potpunosti su dobili bitku sa Albinim, pa se berlinski tim oslanjao na poene spoljne linije. Bajern je bolje kontrolisao broj izgubljenih lopti, imao više poena iz tranzicije i ofanzivnog skoka, pa je razlika mogla samo da raste. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 43:25.

Foto: fcb-basketball.de

Foto: fcb-basketball.de

Sve prikazano u prethodne dve četvrtine ponovilo se i u trećoj. Alba je pravila previše grešaka, a Bajern nastavio sa visokom napadačkom realizacijom. Oba tima su imala slab učinak u šutu za tri poena, pa nije bilonprostora da se na ovaj način rezultat promeni. Ovaj period je završen rezultatom 73: 39.

U odavno rešenoj utakmici poslednjq četvrtina imala je samo formalni značaj i iskorišćena je da se pruži šansa igračima sa klupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.