Zanimljivosti o Draftu: Radičević

Nikola Radičević je odabran sa 57. pozicije na Draftu 2015. godine od strane Denver Nagetsa.

Nikola trenutno nastupa za Sevilju. U španski tim se otisnuo iz Partizana.

telegraf.rs

telegraf.rs

Portal Double – Double analiziraće učinak igrača koji su od Drafta 2005. godine odabrani sa neke od 55 – 57. mesta.

Draft 2005:

Zvezde Drafta 2005. godine sa ovih pozicija su Amir Džonson i Marcin Gortat. Obojica su ostvarili odličnu NBA karijeru. Gortat za nijansu bolju. Trenutno nastupa za Vašington i dobro sarađuje sa zvezdama u ekipi.

Draft 2006:

Lukas Mavrokefalidis. Centar koji je izdominirao finalnu seriju ove sezone u Grčkoj, bez obzira na poraz svog tima u finalu, odabran je upravo sa 57. pozicije.

Draft 2007:

Ramon Sešns! Dobar gde god da je igrao u NBA. U blagom padu.

Draft 2008:

Saša Kaun i Džejms Gist su odabrani sa pozicija 56 i 57 na ovom draftu. Obojica su ostvarili odlične evropske karijere. Gista je put vodio do Partizana, u kojem je igrao i Radičević.

Draft 2009:

Sa pozicije broj 57 odbran je univerzalac reprezentacije Turske i do skoro Fenerbahčea Emir Preldžić. Nije se okušao u NBA, ali je postao bitno ime na Bosforu. Takođe, na ovom Draftu je odabran i Peti Mils, sjajni plej San Antonio SParsa. Mils je imao tešku povredu iz koje polako izlazi.

Draft 2010:

Niko se nije istakao sa ovog Drafta.

Draft 2011:

Ista situacija kao 2010. godine.

Draft 2012:

Darijus Džonson Odom je zapaženo ime. Odom je probao u Lejkersima , ali nije uspeo. Ostvario je dobru karijeru u Kantuu i ovog leta je potpisao bogat ugovor sa Kantuom.

Draft 2013:

Žo Lovernj. Bivši kapiten Partizana otisnuo se u NBA kada je dovoljno sazreo. Nakon Crno – Belih imao je i epizodu u ruskom Himkiju.

Draft 2014:

Niko se nije istakao za sad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.