Vaskrsnuće Laboral Kuće

Laboral Kuća je posle produžetka pobedila Barselonu sa 89:83 i smanjila rezultat polufinalne serije na 1:2. Burusis je sa 32 poena bio najbolji u redovima pobednika, pratili su ga Džejms sa 17 i Adams sa 11. U Barseloni je Satoranski imao 19 poena, Abrines 14, a Samjuels i Tomić po 13 poena.

Barselona je odigrala vrlo dobro u napadu prvu četvrtinu. Pogađali su za tri poena, iz prodora, a kasnije se lopta češće spuštala ka reketu. Loš šut Laborala uslovio je da se Barselona rezultatski odlepi, ali su se Baskijci trgli i poenima posle ofanzivnih skokova, dodali i poene iz šuta spolja i prodora. Prva četvrtina je završena rezultatom 15:21.

Laboral je dobro otvorio drugu četvrtinu i na krilima šuta Burusisa za tri poena i dobre odbrane preuzeli su vođstvo. Barselona je počela loše održavajući se retkim poenima iz reketa, da bi  u drugoj polovini ovog perioda vratili prednost dobrom odbranom, poenima iz tranzicije i iz šuteva sa distance. Laboral je ušao u problem sa izgubljenim loptama, ali su sa nekoliko poena iz reketa i sa slobodnih bacanja uspeli da spreče veći zaostatak za Barselonom. Na odmor se otišlo sa rezultatom 32:37.

Veći deo treće četvrtine obeležila je slaba košarkaška predstava u kombinaciji promašaja i grešaka u napadu. Završnica ovog perioda donosi nešto više poena. Barselona je uspela da pogodi dve trojke i koristila Tomićevu okretnost i Semjuelsovu snagu u reketu. I Laboral je uspeo da pogodi dve trojke, ali je učinak iz reketa bio slabiji od Barseloninog, pa se zaostatak povećao. Treći period je završen rezultatom 45:54.

Foto: eurohoops.net

Foto: eurohoops.net

Siromašna predstava iz trećeg ponovila se i u prvoj polovini četvrtog perioda. Barselona se prva trgla, činilo se da će poenima spoljne linije iz prodora i centara iz reketa uvesti utakmicu u mirnu završnicu. Igrači Laborala nisu se složili sa takvim ishodom, pojačali su odbranu, počeli da pogađaju trojke i sa dodatnim poenima iz prodora i tranzicije sustigli Barselonu. U neverovatnoj završnici Satoranski je pogodio dva puta iz teških pozicija, Bertans je odgovorio trojkom, a u poslednjem napadu za 0.9 sekundi, pas preko celog terena završio je u rukama Burusisa koji je pogodio ispod koša za produžetak.

Laboral je igrao odlično u produžetku, spoljna linija predvođena Džejmsom terorisala je Barseloninu odbranu iz prodora, a Burusisova trojka u završnici najavila je pobedu. Barselona je poene uglavnom postizala iz reketa preko Semjuelsa, niz grešaka i pad samopouzdanja su uticali da meč završe poraženi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.