Valensija nastavila pobednički niz

Ekipa Valensije je savladala Manresu u 11. kolu sa 74:62 i zadržala se na prvoj poziciji ACB lige sa skorom 11-0.

Valensija je dobro otvorila meč. Dobra saradnja Hamiltona i Dioa u igri dva na dva u napadu i čvrsta odbrana donela im je prednost od 7:0. Posle zatraženog tajm-auta, Manresa se vraća u igru, prolazi nekoliko akcija za centre i uspevaju da pogode šuteve spolja. Valensija je ponovo pojačala odbranu, naterala spoljne igrače Manrese da šutiraju za tri, u čemu oni nisu bili uspešni. S druge strane Valensija pogađa otvorene šuteve za tri ide na 23:15 na kraju prve četvrtine.

Manresa je u drugoj četvrtini uspevala da individualnim prodorima u napadu iskoristi rupe koje su se pojavljivale u Valensijinoj odbrani. Na početku druge četvrtine igrače Valensije je prestao da služi dobar šut spolja, ali sa dve vezane trojke vraća im se samopouzdanje. Manresa je s druge strane imala vrlo skroman učinak u svim šuterskim kategorijama u prvom poluvremenu. U ovom periodu odličnu igru pruža Dubljević (12 poena do poluvremena), uspeva da pogodi i za tri i da da doprinos pod košem. Manresu u igri održavaju poeni Sajmona. Na poluvreme se odlazi sa prednošću od 41:32 za Valensiju.

Foto: facebook.com/valenciabasket/

Foto: facebook.com/valenciabasket/

 

Treću četvrtinu je obeležila je odlična igra pika Dioa u saradnji sa Hamiltonom u prvom i Dubljevićem u drugom delu četvrtine, koju Manresina odbrana nije uspela da zaustavi. Na drugoj strani slično su pokušali Sajmon i Musli, s tim što je se bilo mnogo više improvizacije, prodora i šuteva, a samim tim i poena za Sajmona.Treći period je završen rezultatom 62:50 za Valensiju.

U poslednjoj četvrtini Manresa je pokušala da u napadu koristi Muslija, ali su ga Valensijini igrači dobro udvajali i neutralisali. Valensija je strpljivo gradila svoje napade završavajući ih sigurnim šutem za dva. Igrači Manrese su pokašali da rezultat stignu trojkama. Kada su uspevali da pogode, odbrana Valensije se skoncetrisala na spoljne igrače Manrese, što je otvorilo prostor za Muslija. Međutim bilo je mnogo više promašenih šuteva za Manresu, Valensija je održavala svoj ritam igre i mirno privela kraju utakmicu u svoju korist rezultatom 74:62.

Statistika govori da je utakmicu presudio bolji šut Valensije ( 58% za dva, 38% za tri) u odnosu na Manresu ( 44% za dva, 28% za tri) i veći broj defanzivnih skokova za pobedničku ekipu. Najbolji pojedinci u Valensiji su bili Hamilton (19 p) i Dubljević (17p), dok je u Manresi najefikasniji bio Sajmon (18p).

Ovo je bio i okršaj dva bivša igrača Partizana. Musli je zabeležio dabl-dabl učinak sa 10 poena i 11 skokova, dok je Vladimir Lučić bio nezapažen i bez poena za 18 minuta koliko je proveo u igri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.