Valensija u polufinalu!

U “La Fonteti” se odigrala i treća, poslednja utakmica u seriji izmedju Valensije i Barselone u okviru doigravanja ACB lige, a pobeda je pripala domaćem timu. U majstorici su slavili rezultatom 67:64 (19:14, 12:12, 18:21, 18:17).

Ovaj meč je bio poseban još po tome, što je Romein Sato odigrao svoj 150. meč u okviru španskog prvenstva, ali je bio bez učinka za sedam minuta provedenih na parketu.
Valensija je odlično otvorila susret napravivši seriju 15:6, a najviše se istakao Fernando San Emeterio sa šest poena, tri skoka i jednom asistencijom. Na krilima hrvatskog reprezentativca, Ante Tomića, Barsa je držala kakav-takav priključak i prvi kvartal je završen vodjstvom domaćina, rezultatom 19:14. Nešto nervozniji početak druge četvrtine i čekali smo skoro dva minuta na prve poene, koje je postigao Djoan Sastre. Često su oba trenera pravila izmene i to je malo uticalo na efikasnost, a kada se činilo da će Valensija brzo otići na dvocifrenu razliku, prvo je trojku pogodio Stratos Perperoglu, a zatim i Bred Oleson, pa je razlika bila samo dva poena, ali je u poslednjim sekundama druge deonice, San Emeterio pogodio trojku i rezultat je glasio 31:26.

http://www.solobasket.com

Vezanim poenima Bojana Dubljevića otvaramo drugo poluvreme, ali je Oleson ponovo imao spreman odgovor van linije 6.75, da bi popularni “Dubljevičijus” ponovo postigao koš za plus osam, na šta je Barsa odgovorila novom trojkom, medjutim ovoga puta Tajrisa Rajsa. Izuzetno efikasan početak treće deonice, za četiri minuta je “palo” čak 20 poena. Barsa je staloženom igrom u napadu uspela da pridje na samo pola koša razlike, nakon poena Tomića i rezulat je glasio 42:41. Na kraju ove zaista zanimljive četvrtine, domaća ekipa je zadržala vodjstvo nad Barselonom, 49:47. Ponovo se igralo koš za koš u prvih tri-četiri minuta, a najistaknutiji pojedinac je bio Tajris Rajs sa čak 11 poena u ovoj sekvenci. Konstantno je Barsa bila blizu, a razlika je varirala od 1 do 5 razlike. Sa prednošću Valensije od dva poena se ušlo u poslednja dva minuta, Tomić je imao priliku da izjednači, ali je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, a ubrzo potom je isti učinak imao i Fernando San Emeterio. Tačku na ovu utakmicu, a samim tim i seriju, je stavio čovek koji je postigao i prve poene, Djoan Sastre. Tajris Rajs je imao priliku da odvede meč u produžetak ali je promašio trojku. Bojan Dubljević i Fernando San Emeterio su bili najbolji pojedinci u pobedničkim redovima. Dubljevičijus je imao 10 poena i 15 skokova, dok je San Emeterio ubacio 13 uz 4 skoka i 2 asistencije. Na drugoj strani, Rajs 18 poena, Tomić 14 uz 6 skokova. Valensija je zasluženo slavila rezultatom 67:64 i plasirala se u narednu fazu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.