Valensija i Unikaha prošli u 1/2 ACB

Košarkaši Valensije napravili su podvig pobedivši Bilbao Basket u Miribilji rezultatom 71 – 70. Heroj trijumfa bio je Pau Ribas sa 5 vezanih poena!

Valensija je konstantno vodila u prvom poluvremenu, a Bilbao se uvek vraćao do magičnih 5 poena zaostatka kada je tim trenera Durana ponovo bežao na veću razliku. Na poluvremenu bilo je 45 – 33 za Valensiju.

octagonbe.com

octagonbe.com

Kada se činilo da će gosti lako slaviti, ekipa Bilbaa je odgovorila. Treću četvrtinu su ljudi u crnom rešili u svoju korist sa 20 – 12. Prava drama nastala je u 4. periodu kada je Bilbao prvi put prešao u vođstvo. Domaći sastav se nošem publikom izdigao iz situacije u kojoj je šutirao trojke 3/26 i jakom igrom u reketu stekao + 1. Valensija je imala spremne odgovore – najpre Harangodi za 2 u poslednjoj sekundi napada, a zatim i Ribas za 3 sa 9 metara. Bilbao ponovo dolazi do + 1 ( 70 – 69 ) na osnovu igre 2+1 Mumbrua.

Pau Ribas, najbolji igrač Valensije ove sezone, probio je odbranu Bilbaa, a Kino Kolom ga je sasekao lošim faulom za dva bacanja. Bilbao nije bio u bonusu, tako da su igrači domaćih skupo platili tu dekoncentraciju…

Poslednji napad Crnih prokockao je Mumbru, a Valensija se pobedom pred više od 8200 gledalaca u Miribilji plasirala u polufinale gde je čeka prvak Evrope Real Madrid.

Najefikasniji igrači u gostujućem sastavu bili su Van Rosom sa 14, Dubljević sa 13 i Ribas sa 11 poena. U redovima Bilbaa Mumbru je imao 16, a Latavius Vilijams 14 poena.

Unikaha – Laboral Kuča 89 – 77

Sjajni duo GrejndžerVaskez omogućio je veliko slavlje domaćih u Martin Karpeni pobedom nad Laboral Kučom rezultatom 89 – 77.

Pored sjajnog dvojca koji je bio najefikasniji sa 19 odnosno 14 poena, istakao se i Rajan Tulson sa 12 poena.

U ekipi iz Baskije najbolji su bili Majk Džejms sa 16 poena i Tili sa 15. Šengelija je dodao 13.

Uzrok poraza Laborala, pored odlične igre Unikahe, bio je loš dan San Emeteria koji je meč okončao sa 7 poena, ali i potpuna beskorisnost pojačanja Skoti Hopsona koji je doveden da zameni povređenog Bertansa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.