Valensija do brejka, Srbi dobri!

Košarkaši Valensije pobedili su Real Madrid u rezultatom 93 – 89 i tako načinili brejk u polufinalnoj seriji Liga Endesa.

Tok meča:

 

Meč je obilovao uzbuđenjima, preokretima i na obe strane se igralo u velikim serijama. Valensija je kraj 1. četvrtine i u prvoj polovini druge napravila seriju 19 – 2 i došla do 41 – 22. Real je prvo prednost istopio na jednocifrenu, a zatim i krajem treće deonice došao u sam egal.

Madriđani su u jednom momentu potpuno preokrenuli meč i poveli 79 – 75, ali tada Valensija preko Van Rosoma i Dubljevića uzvraća serijom 11 – 0.

Najuzbudljiviji deo meča bilo je poslednjih 110 sekundi u koje je Valensija ušla sa + 10, a na kraju je jedva iščupala pobedu zahvaljujući promašaju Rejesa iz otvorene pozicije.

Najefikasniji igrači u dresu Valensije su bili pomenuti Dubljević sa 18 poena, Nedović sa 14 i Van Rosom sa 13 poena. U Realu se istakao Ljulj sa 28 poena ( 7/17 za 3 ) i Rejes sa 17 poena.

Analiza:

 

Opšti utisak meča je da je trener Valensije Karles Duran taktički nadmudrio kolegu sa klupe Reala Pabla Lasa i da je čestim promenama tipova odbrane kao i mešanjem čuvara dosta zbunio napad Reala. Sa druge strane, Madriđani su se ispucavali, šutirali uglavnom za 3 poena ( odnos šuteva za 2 i za 3 : 27/40 ) i na kraju na taj način i položili oružje za brejk ekipe srpskih internacionalaca Nedovića i Lučića.

eldia.es

eldia.es

Nedović i Lučić su odigrali odlične partije, svaki na svom delu terena. Lučić je bio odličan u odbrani, nekoliko puta je potpuno neutralisao Rudija Fernandeza ( samo 6 poena ) i bio je prisutan u odbrani. Nedović je bio ključni čovek Valensije u naletu od 19 – 2, ali je na kraju meča mogao biti najveći tragičar. Srljao je iz greške u grešku: prvo je faulirao Ljulja pri šutu za 3 poena ( Ljulj dao 3+1 ), zatim se u sledećem napada zabio u defanzivce Reala i izgubio loptu, a pred sam kraj je promašio najpre otvorenu trojku, a zatim i 2 slobodna bacanja koja su mogla Valensiju koštati poraza. Međutim, i pored problematična poslednja 2 minuta Nemanja Nedović je uz Van Rosoma i Dubljevića bio najzapaženiji pojedinac u Valensiji.

Ovim brejkom je Valensija došla u situaciju da pobedama u svojoj dvorani zatvori seriju sa favorizovanim Realom.

Važno je napomenuti i da je rotacija “Slepih miševa” bila skraćena zbog povreda dva bitna igrača Lončara i Ribasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.