Unikaha slavila posle produžetka

Unikaha je pobedila  Barselonu sa 95:89. Najbolji u redovima pobednika bili su Fog sa 29 poena, Musli sa 13 poena i 7 skokova, Vačinjski sa 12 poena i 4 asistencije, Suarez sa 11 poena i 5 skokova i Smit sa 11 poena. U Barseloni najbolji su bili Koponen sa 20 poena, Rajs sa 14 poena i 7 asistencija, Oleson sa 12 poena i 5 skokova, Tomić sa po 11 poena i skokova i Vezenjkov sa 10 poena

U prvoj četvrtini su oba tima većinu poena postigla iz unutrašnje igre, šutirajući vrlo slabo za tri poena. Barselona je bila uspešnija u prodorima, a Unikaha u igri sa niskog posta. Barselona je bolje počela utakmicu i odvojila se na +5, ali je Unikaha iskoristila rani izlazak iz bonusa rivala i uz agresivnu odbranu napravila preokret. Na kraju ovog perioda rezultat je bio 19:15.

Unikaha je u drugoj četvrtini je nastavila da primarno traži poene iz unutrašnje igre, uz spoljni šut kao sekundarnu opciju posle povratnog pasa iz reketa. Rezultatska prednost ekipe iz Malage rasla je u zavisnosti od uspešnosti šuta iz igre. Unikaha je u odbrani zaključala reket, pa je Barselona pokušavala i živela od šuta za tri poena. Napadačka produkcija je u prvoj polovini ovog perioda usporena snažnim odbranama, ali se do kraja poluvremena povećala, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 36:29

barselona-unikah

Foto: www.fcbarcelona.cat

U trećoj četvrtini viđena je napadački atraktivna košarka. Unikaha je odigrala vrlo raznovrsno pogađajući sa niskog i visokog posta, polu-distance i prodora, ali sa nešto slabijim šutem za tri poena. Barselona je bila vrlo uspešna iz prodora i šuta spolja, dok su promašaje isprvaljali ofanzivnim skokom. Nekoliko izgubljenih lopti sprečilo ih je da naprave preokret, pa je ovaj period završen rezultatom 58:55.

Posle nervoznog početka poslednje četrvtine u kojem su se smenjivale izgubljene lopte i poeni iz tranzicije tempo igre je usporen. Unikaha je pokušavala da povrati prednost kroz igru sa niskog posta, a Barselona branila sveže osvojeno minimalno vođstvo poenima iz prodora. Neizvesna penal završnica kulminirala je poslednjim napadom Unikahe. Dosuđen je faul za tri slobodna bacanja nad Fogom, što je izazvalo burnu reakciju Barselone. Fog je pogodio sva tri bacanja i odveo utakmicu u produžetak (78:78).

U igri živaca u produžetku Barselona je prva popustila. Presudni momenti su bili pogođena trojka Suareza za 88:84 i uzastopno promašeni ziceri Tomića posle kojih je Unikaha otišla na nedostižnih 91:85.

Leave a Reply

Your email address will not be published.