Unikaha posle produžetka do 2:1

Unikaha je u trećoj polufinalnoj utakmici  posle velike borbe i produžetka savladala Barselonu rezultatom 89:84, i tako smanjila na 2:1 u seriji.

acb.com

acb.com

 

Iako je Unikaha bolje otvorila susret i stekla prednost od 9 poena, Barsa je odgovorila preko Tomasa, Satoranskog i Lampea, preuzela vođstvo i nakon prvih 10 minuta rezultat je 24:20. Početkom druge deonice Barselona je povećala prednost, ali Unikaha hvata priključak i dolazi do izjednačenja. Do kraja poluvremena, Katalonci drže konce u svojim rukama i na odmor odlaze pri rezultatu 42:38.

Drugo poluvreme obeželile su rezultatske serije i velika neizvesnost. Najpre su se gosti odlepili i došli do osetnih +9, a pred kraj treće i početkom četvrte četvrtine, Unikaha je vezala 4 trojke i potpuno se vratila u meč. Do kraja je viđena ujednačena borba, i nakon 40 minuta na semaforu stoji 74:74. Produžeci!

Dodatnih 5 minuta bolje je otvorila Unikaha, a pri rezultatu 78:74, Oleson pogađa trojku i daje svom timu šansu za preokret. Ipak, domaći igrači su pokazali veću želju za trijumfom i dolaze do zaslužene pobede 89:84.

Suares je predvodio Unikahu sa 13 poena i 11 skokova. Pratio ga je Tulson sa 12 poena, a jedan manje ubacio je Grejndžer. Vaskes je imao 8 poena i 13 skokova, a Stefan Marković je doprineo sa 7 poena.

U redovima Barselone najkorisniji su bili Tomas sa 17 poena i 5 skokova, 15 poena zabeležio je Uertas, a po 12 su dodali Satoranski i Tomić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.