Šta može Miljenović u Španiji?

Nenad Miljenović je novi igrač Sevilje. Transfer priča Miljenovića završena je danas, u prepodnevnim satima.

Nenadu Miljenoviću je transfer u Sevilju prvi inostrani, a ovaj plejmejker je nekoliko puta do sada transferima ustalasao domaću javnost.

novosti.rs

novosti.rs

Prvi boravak u inostranstvu donosi pored košarkaških, i ona vanterenska privikavanja. U oba pogleda će Miljenoviću biti teško u Španiji.

Dok je bio igrač Mega Leksa oko Miljenovića su se vrteli gotovo svi napadi, bio je često i prva napadačka opcija, a Mega objektivno i nema pritisak rezultata. U Sevilji situacija sigurno neće biti takva, bez obzira što taj tim oskudeva kvalitetom u napadu. To će posebno biti slučaj ove sezone jer ni Hernangomez ni Porzingis više nisu u timu, a tim je napustio i provereni šuter Kirk Peni.

Šta donosi Nenad Miljenović?

Napad:

Nenad Miljenović donosi kreativna rešenja u napadu, igra kao pass – first plejmejker, a samim tim donosi i veliki broj asistencija. U šutu sa poludistance je dobar, dok je sa distance solidan. Poseduje dobru kontrolu lopte, a određenih problema može imati u slučaju jače igre na njemu. Takođe, Miljenović poseduje i veliki košarkaški IQ, razume košarku, tako da će Nahbaru i ostalim igračima u ekipi biti lakše kada igraju sa Nenadom kao dirigentom. Problematičan deo napadačke igre Nenada Miljenovića može biti veliki broj izgubljenih lopti.

Odbrana:

Miljenović ne poseduje fizikalije za granitnu odbranu. Jači bekovi iz španske ACB lige će moći da maksimalno eksploatišu činjenice da Miljenović nije vrhunski defanzivac. Takođe, Nenad dolazi iz klubova u kojim odbrana nije bila prioritet ( osim Partizana ), tako da ostaje pitanje šta može u ovom segmentu igre pružiti. Dobra strana Nenadovog transfera u Španiju je činjenica da se u ACB ligi igra ne previše fizikalna košarkai da je fokus igre na napadu.

Kondicija:

Nenad Miljenović je pokazao znakove velikog napretka u ovoj sferi igre u protekloj sezoni. Na visokom nivou je igrao i lakše i teže utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.