Real slavio na Kanarskim ostrvima

Košarkaši Real Madrida slavili su na vrućem gostovanju na Kanarskim ostrvima protiv Gran Kanarije rezultatom 103-93, u dinamičnom meču.

Gran Kanarija je u meč ušla veoma motivisana, posebno da se revanšira Madriđanima za poraz u finalu Kupa Kralja. U prvom poluvremenu su domaći košarkaši pružili bolju igru, ušli čvršće u duel, i zasluženo vodili sa 58-55.

acb.com

acb.com

Trener Reala Pablo Laso uvideo je na poluvremenu da su određene promene neophodne ukoliko favorit želi da odnese pobedu, te je 3. deonicu počeo sa drugačijom koncepcijom u napadu gde je postavio brzog i pokretnog Gustava Ajona da licem napada visoke igrače Gran Kanarije. Velikih problema imao je Alen Omić da zaustavi takvu igru. U odbrani je Laso korigovao pritisak na Albertu Oliveru koji više nije mogao da ima laku saradnju sa visokim igračima svoje ekipe, pa se snaga Omića u reketu nije mogla materijalizovati sve do sredine poslednje četvrtine.

U završnici susreta Gran Kanarija se ponovo probudila, prišla na pretećih -5, ali su neki dobri potezi Madriđana, uz neke sumnjive sudijske odluke, ipak odbranili pobedu Reala.

Najefikasniji u sastavu Madriđana bili su Ajon sa 21 poenom, Rodrigez sa 17 i Noćioni sa 15. U domaćem sastavu istakli su se Oliver sa 18 poena i Alen Omić sa 17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.