Real pobedio, Laboral Kuča demonstrirala atomsku košarku nad Barsom

Sjajna utakmica viđena je u Baskiji gde je domaća Laboral Kuča savladala Barselonu. Real Madrid je uspeo da iskoristi kiks večitog rivala, ali je tek u drugom poluvremenu uspeo da slomi otpor Gran Kanarije.

Laboral Kuča – Barselona 103 – 94

cadenaser.com

cadenaser.com

Derbi kola Endesa lige opravdao je sva očekivanja košarkaških sladokusaca, Laboral Kuča pružila je izuzetnu partiju i savladala Barselonu rezultatom 103 – 94, uz rafalnu paljbu Davisa Bertansa za tri poena.
U prvoj četvrtini, uz veoma efikasnu igru, ekipe su se smenjivale u vođstvu sve vreme. Majk Džejms je rešetao koš Barselone iz svih pozicija,dok su Satoranski i Edvin Džekson nekako uzvraćali. U drugoj deonici značajno je opala napadačka produkcija Barselone, dok je Laboral ostao na istom napadačkom nivou. To je timu iz Baskije omogućilo + 10 na poluvremenu.
U trećoj deonici Blaugrana doživljava napadačku rapsodiju i vraća se u utakmicu. Na svako približavanje tima Ćavija Paskvala, San Emeterio i Davis Bertans su imali spremljen odgovor. U poslednjoj deonici ( 33 – 29 ) !!! viđena je izuzetna košarka, pre svih od strane San Emeterija.
Najbolji igrači Laborala, na ovom meču, bili su Bertans sa 19 poena, San Emeterio sa 17 , a isto toliko je postigao i Majk Džejms.
U dresu Blaugrane, najbolji su bili Abrines sa 17 poena, koliko je dodao i Satoranski. Tomić je imao učinak od 15 poena, ali je zakazao u skoku ( samo 3 ).

Gran Kanarija – Real Madrid 80 – 88

Gran Kanarija je odlično otvorila meč i limitirala igrače reala na samo 9 poena u prvoj deonici. Na poluvremenu bilo je + 10 za tim Aito Garsije Renesesa.
Povratak Reala viđen je u trećoj deonici u kojoj je potpuno razbio domaću ekipu ( 16 – 29 ). U poslednjoj deonici Real je ponovo bio veoma efikasan, i uprkos snažnom otporu Gran Kanarije, uspeo je da zabeleži pobedu.
Najbolji u dresu Madriđana bili su Ljulj i Noćioni sa po 14 poena. U Gran Kanariji najbolji su bili Njuli sa 12 poena, kao i Levon Kendal sa 13 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.