Real na korak do još jednog trofeja

U drugom meču finala Španskog prvensta Real Madrid je na domaćem terenu savladao Barselonu 100:80 i tako došao do vođstva od 2:0 u finalnoj seriji.

null

youtube.com

Real je meč otvorio trojkama Ljulja i Rodrigeza koji su do kraja utakmice nosili “Kraljevski” klub. Novom trojkom Ljlulja Real je poveo sa 18:5, ali nisu se zaustavljali. Četvrtinu su završili sa 30 postignutih poena dok su Barsi dozvolili samo 10. Probudio se u drugoj deonici Džastin Doelman sa 10 poena, ali to je bilo dovoljno samo da Barselona spusti razliku ispod 20 poena pred poluvreme. Očekivao se nalet Barselone u drugom poluvremenu ali Real to jednostavno nije dozvolio. Konstantno su održavali razliku na oko 20 poena i rutinski priveli meč kraju. Treći meč se igra u sredu od 20h po srednje-evropskom vremenu u Barseloni gde će Real imati prvu meč loptu za triplu krunu.

Serhio Ljulj je predvodio real sa 24 poena, od čega 6 trojki iz 8 pokušaja i 5 asistencija. Odličan je bio i Rudi Fernandez sa 17 poena i bez promašene trojke.

Sa druge strane Džastin Doelman je postigao 24 poena uz 5 skokova. Dvocifreni su još bili Ante Tomić i Tomas Satoranski sa 11 i 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.