Real Madrid ponovo poražen

Izuzetna košarkaška predstava viđena je u dvorani Martin Karpena u Malagi. Domaća Unikaha savladala je Real Madrid, posle produžetka, rezultatom 99-92.
Utakmicu je bolje otvorio tim iz Madrida (2-7), ali je Unikaha ubrzo odgovorila (12-14). U drugom delu prve deonice, na terenu je postojao samo jedan tim-Real iz Madrida. Gazio je gost sve nade domaćina, a Rudi Fernandez je briljirao i šutirao trojke 3/3 u tom periodu. Pogocima za tri poena Mačiulisa i Ćaća Rodrigeza Real je pobegao domaćinu na +12 (17-29) što je i bio rezultat na kraju prve deonice.

U drugoj četvrtini Unikaha se vraća, po najviše zahvaljujući ofanzivnim skokovima i poenima iz drugih napada. Mogla je Unikaha već tada do preokreta, ali je šut za 3 poena nikako nije služio: iz otvorenih pozicija promašivali su redom Kejleb Grin, Vasiliadis kao i Kuzminskas. Na poluvreme se otišlo rezultatom 46-48.

Treću deonicu je tim Pabla Lasa jako otvorio i ubrzo stigao do 48-53. Usledio je novi odgovor Unikahe, kao i nova mini serija Rudi Fernandeza za novo vođstvo.

U poslednju deonicu ušlo se sa +5 za Real. Utakmica je u 35. minutu ušla u rezultatsku klackalicu u kojoj je bila sve do kraja regularnog dela. Produžetak za Unikahu je iz sra reketa obezbedio pogođenim zicerom Vil Tomas. Na drugoj strani Serhio Ljulj je promašio trojku za pobedu sa skoro 8 metara.

U produžetku je postojao samo jedan tim – Unikaha. Real Madrid je dva puta stizao – 6, ali nikako nije mogao do vođstva. Posle Ljuljove trojke za 94-92, Pablo Laso je tražio tajm aut. Posle tajm auta viđena je čudna sudijska odluka da dosudi nesportski faul Ljulju, a nakon toga i tehničku grešku Rejesu zbog prigovora. Time je utakmica bila rešena.

Najefikasniji igrači u ekipi Unikahe bili su Vaskez sa 23 poena i 10 skokova i Grejndžer sa 21 poeno i 10 asistencija.
Motor ekipe Reala u toku celog meča bio je Rudi Fernandez sa 24 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.