Real slavio protiv Monbusa

Real je dobrom igrom u prvoj i trećoj četvrtini pobedio Monbus sa 79:63 i nastavio da diše za vrat Valensiji.

Real je očekivano već u prvoj četvrtini napravio razliku u odnosu na ekipu Monbusa. Čvrsta igra u odbrani Reala izazvala je dosta promašenih šuteva za protivničku ekipu. Real je na drugoj strani uspešan u šutu za tri, a znatnu prednost dobija i kroz dobar skok. Prva četvrtina je završena prednošću kraljevskog kluba od 26:13.

Druga četvrtina je počela veoma loše za Real. Stao je šut za tri i dezorganizacija u napadu dovela je do velikog broja izgubljenih lopti. U Monbusu odličnu četvrtinu je imao Houz koji je u ovom periodu postigao 10 poena (dve pogođene trojke). U jednom trenutku se prednost Reala spustila na 28:25. Posle tajm-auta igrači Reala su se trgli, zaigrali bolje u napadu i uspeli da vrate sigurnost u šutu, što ih je vratilo na plus 9. Trojkom Juste Monbus smanjuje na 35:41 i tim rezultatom se odlazi na poluvreme.

Foto: facebook.com/realmadridbaloncesto

Na početku treće četvrtine Real je spuštao loptu ka Ajonu. Monbusovi igrači nisu imali rešenje za njega, a dodatne probleme je činila Realova dominacija u skoku. Sve što su promašivali Realovi igrači su uspeli da nadoknade uhvaćenim loptama. Slično je bilo u defanzivi, lopte iz promašenih šuteva Monbusa završavle su u rukama Realovih centara. Sa dve trojke u drugom delu ovog perioda Real se odvojio na  65:47.

Poslednji period Real je počeo sa izgubljenim loptama u napadu, a poeni Kalerija su dali nadu da će poraz Monbusa biti umanjen. Kad god je bio u krizi u ovom meču Real se vratio trojkama. Tako je bilo i u ovom periodu, Kerol i Rodrigez su pogodcima ubili samopouzdanje igračima Monbusa. Do kraja utakmice imali smo priliku da vidimo seriju promašaja i izgubljenih lopti. Meč je završen rezultatom 79:63.

U Realu su najefikasniji bili Ajon i Kerol sa po 14 poena. Dominaciju u skoku su obezbedili Rejes i Ernangomez sa 10 i 9 uhvaććenih lopti. U poraženom taboru najbolji je bio Houz sa 17 poena.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.