Pregled ACB: 21.kolo

Košarka u Španiji ovog vikenda bila je svedok dva derbija, jednog katalonskog koji se završio debaklom domaćina i jednog koji je svim ljubiteljima košarke bio posebno zanimljiv.
Real Madrid je na gostovanju lako savladao Valensiju 99 – 87, dok je večiti rival Barselona demonstrirala snagu nad lokalnim rivalom Huventudom 99 – 61, takođe na gostovanju.

Košarkaše Madriđana predvodili Rejes sa 23 poena i Kerol sa 16 poena, a krucijalnu prednost Real Madrid je stekao u trećoj deonici koju je rešio u svoju korist 32 – 20.

U redovima Valensije najbolji su bili Lučić sa 18 poena i 4 skoka, dok je Nemanja Nedović dodao 14. Nedović je prilikom doskoka iskrenuo zglob, a težina povrede nije poznata.

Barselonu su do pobede predvodili Mario Hezonja sa 16 poena, kao i Tomić sa 15. Čast Huventuda donekle je branio Malet sa 12 poena.

Unikaha je na teškom gostovanju savladala Gipuzkou 76 – 72, a Laboral Kuča nastavlja sa odličnim igrama i serijom pobeda – nova „ žrtva“ je ekipa Manrese. Majk Džejms je još jednom demonstrirao sjajnu šuterku formu sa 22 poena, dok je NBA centar Kolton Ajverson zabeležio čak 16 skokova.

Sevilja i Fuenlabrada su u ovom kolu pobegle sa dna tabele sa pobedama, a poseban naglasak je sjajna partija Nikole Radičevića koji je zabeležio 15 poena i 5 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.