Pojačanja u Grčkoj i Španiji

PAOK je danas potpisao Ernesta Bremera, kao zamenu za povređenog kapitena Haralampidesa. Bremer je bek šuter, a može igrati i na mestu organizatora igre. Pre nekoliko sezona dovodio se u vezu i sa Partizanom, ali do saradnje nije došlo.

basketnet.it

basketnet.it

Bremer ( 193 cm/1980.) je veteran, koji je u karijeri promenio nekoliko klubova, a između ostalih EA7, Fenerbahče i Nižnji Novgorod. Prošlu sezonu proveo je u dresu Gacijantepa i imao je učinak od 11.6 poena i 4.8 asistencija po meču u TBL. Nešto slabije partije pružao je u Evročelendž kupu gde je imao 9.6 poena i 3.6 asistencija.
Paok je sa Bremerom dobio iskustvo, kontrolu lopte i protoka, kao i sigurnog izvođača slobodnih bacanja. Poseban kvalitet mu predstavlja i činjenica da je levoruk, i da igra čvrstu odbranu bez štednje sebe.
Bremer ima i određeno NBA iskustvo, igrao je najbolju košarkašku ligu na svetu dve sezone, uz učinak od 8.3 poena u dresu Bostona, i 3.3 poena Golden Stejta. Bremer je u sezoni 2006/2007. Već bio član PAOK-a, ali samo na mesec dana bez bitnijeg učinka.

Fuenlabrada je danas potpisala diva sa Malte Semjuela Degaru i američkog beka Stivena Barta.
Degara (223cm/1991.) je prošlog leta bio na probi u Partizanu, koju nije prošao. U karijeri je nastupao za uglavnom za timove sa Malte, dok je u juniorskim danima bio član Benetona nekoliko sezona.
U poslednja 2 meseca nastupao je za tim Bupa i imao je 29.5 poena po utakmici u malteškoj ligi.
Ozbiljnije pojačanje predstavlja angažovanje Barta koji je u španskog predstavnika iz predgrađa Madrida došao iz Stelmet Zielone Gore gde je imao impresivne učinke: 16.6 poena po meču u poljskom prvenstvu i 12.3 poena u proseku u Evrokupu uz odlične procente šuta.
Bart je u karijeri do sada nastupao za Dnipro, Tofaš, Spartak S. P. i još nekoliko timova. Poseduje kvalitetan šut i odličan prodor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.