Nedović razbio Kralja, Bogdanović za pobedu

Odigrano je 21. kolo španske ACB lige, od srpskih predstavnika zapažene role su imali Nedović, Jelovac i Bogdanović, dok su ostali imali solidan učinak ili bili u drugom planu.

Ivan Paunić je u porazu Fuenlabrade od Bilbaa 82:76  zabeležio 8 poena i 2 skoka za 15 minuta, što je nešto niže od njegovog ovosezonskog proseka. Luka Bogdanović je postigao 9 poena u pobedi Huventuda nad Mursijom 86:84. Mnogo važnije od toga je da je odlučujući prodor i koš za pobedu bio njegovih ruku delo.

Video: Youtube, ACB

Nikola Radičević je postigao 4 poena, uz 3 skoka i 3 asistencije u porazu Betisa od Estudijantesa 73:77. Valensija je ubedljivo savladala Saragosu sa 100:67, a najbolji u gostujućem timu bio je Stevan Jelovac sa 20 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Učinak bi bio i bolji da je bio precizniji u šutu za dva poena (3/12).

Video: Youtube, TheMaless

Nemanja Nedović je fantastičnom partijom, u kojoj je postigao 25 poena, uz 2 skoka i 5 asistencija, srušio Real Madrid sa 82:78. Njegov saigrač iz Unikahe, Dejan Musli, je postigao 6 poena i uhvatio 5 lopti. Stefan Peno nije bio u sastavu Barselone, koja je pobedila Manresu sa 92:72, ali je u protivničku sastavu solidnu partiju imao Petar Aranitović sa 10 poena, dok je Aleksandar Cvetković imao slabiju partiju i zabeležio 4 poena i 2 asistencije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.