Valensija slavila na Kanarskim ostrvima

Gran Kanarija je poražena sa 68:84 od Valensije, posle preokreta krajem treće četvrtine. Šutevi za tri poena, koje je Valensija promašivala u prvom poluvremenu, u drugom su pogađani u serijama u momentima preokreta i kada je trebalo potvrditi pobedu. Pobednički tim je predvodio Dubljević sa 16 poena i 12 skokova, San Emeterio je imao 11 poena uz 4 skoka, a Hamilton 10 uz 9 skokova. U Gran Kanariji dvocifreni su bili Agilar sa 13 i Sili i Salin sa 10, dok je Omić uz 8 poena zabeležio 8 skokova.

Gran Kanarija je nešto bolje počela utakmicu i vodila protiv Valensije na TV tajm-autu sa 14:10. Odlično je počeo Salin  koji je sa dve pogođene trojke brzo došao do 8 poena. Gran Kanarija je dobar deo poena ostvarila iz prodora, a promašaje nadoknađuju dobrim ofanzivnim skokom. Valensija je držala korak sa dve pogođene trojke, ali su im nedostajali poeni iz reketa. To se u potpunosti promenilo ulaskom u igru Dubljevića koji donosi prevagu u ofanzivnom skoku i izjednačenje rezultata. Gran Kanarija je sa trojkom Kjurika i polovičnim učinkom sa slobodnih bacanja uspela da završi prvu četvrtinu sa prednošću od 19:16.

Gran Kanarija je bolje otvrorila i drugu četvrtinu. Uz dve trojke Agilara, poene iz ofanzivnog skoka i prodora podigli su prednost na 29:18. Klupa Valensije je morala da zatraži tajm-aut da zaustavi lošu seriju svog tima, koji je uz nekoliko grešaka i promašaja krenuo slabo. Martinezovih 5 poena povelo je nekoliko dobrih Valensijinih minuta. Par greški i promašaja u dezorganizovanom napadu Gran Kanarije je nateralo klupu tog tima da pri rezultatu 32:27 zatraži tajm-aut. Gran Kanarija je dobro izašla iz tajm-auta, agresivnom odbarnom poremetila napad Valensije, ali ih je Dubljević poenima iz reketa ponovo vratio u igru. Gran Kanarija se kao i u prethodnom delu utakmice i u završnici poluvremena odlepila sa dve trojke na 42:37  i tako predupredila potencijalni preokret.

Foto: twitter.com/GranCanariaCB

Foto: twitter.com/GranCanariaCB

Agresivnost, dobro pozicioniranje i pravovremena preuzimanja, sve je išlo kao podmazano u odbrani Valensije na početku prve četvrtine, pa su uz poene iz prodora i kontre došli do preokreta. Gran Kanarija se vraća u igru poenima Omića iz reketa i trojkom Kjurika, da bi kasnije Sili potpuno povratio prednost poenima iz prodora. Valensiju su održavali u igri poeni sa niskog posta San Emeterija, da bi u nastavku pogodili dve trojke i pri rezultatu 55:53 zakazali novi tajm-aut za Gran Kanariju. Greške u završnici treće četvrtine skupo koštaju Gran Kanariju. Valensija servira tri trojke, Šurna i Dubljević su u potpunosti namestili nišane i doveli do preokreta od 58:64.

Dok su se igrači Gran Kanarije na početku poslednje četvrtine fokusirali na više individualnih pokušaja u napadu, Valensija je razvijala igru na dva na dva i poenima iz pik end rola i prodora povećala prednost na 62:72. Nastupila je deonica sa nešto bržim tempom igre u kojem su obe strane promašivale i grešile u napadu. U završnici utakmice Gran Kanarija je pokušala da kroz brze šuteve i prodore uhvati priključak za Valensijom. Igrači Valensije su sve vreme kontrolisali rezultat, a sa trojkama Stefansona i Sikme razrešena je svaka dilema o pobedniku utakmice.

Spec.

Kajl Kjurik se uspešno vratio na parket nakon dugog odsustva usled teške bolesti. Velika pobeda za Kajla i njegovu porodicu!

Leave a Reply

Your email address will not be published.