Baskonija propustila prvu meč loptu, trijumf Barse

U izuzetno neizvesnoj utakmici na kraju su se bolje snašli igrači Barselone koji su pobedili na svom parketu rezultatom 67-65 i smanjili u seriji na 2-1.

FOTO: metropoliabierta

Utakmica je bila veoma čvrsta, igrale su se jako kvalitetne odbrane na obe strane i nijedan tim nije uspevao da uspostavi dominaciju ili nametne svoj ritam pa je na poluvremenu Baskonija imala koš prednosti, 33-31.

U nastavku smo gledali istu sliku pa je utakmica ušla u neizvesnu završnicu. Na deset sekundi do kraja pri vodstvu Barselone od 66-65, Baskonija je krenula u poslednji napad, međutim Šengelija se spetljao i izgubio loptu pa je bio primoran da napravi faul nad Ertelom. Francuz pogađa prvo bacanje, ali promašuje drugo, međutim na njegovu sreću Poirier nije imao vremena da uputi šut pa je Barselona slavila rezultatom 67-65.

U redovima Pešićeve ekipe najefikasniji bili su Ante Tomić sa 15 poena i 7 skokova, zatim Adam Hanga sa 10 i Viktor Klaver sa 9 poena.

Kod Baskonije niko nije odskočio, tragičar večeri, Toko Šengelija, završio je sa 11 poena, dok su Rodrig Bubua, Met Džening i Vinsent Poirier dodali 10.

Sledeća utakmica igra se u nedelju od 18:30, takođe u prestonici Katalonije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.