Baskonia i Andora poraženi, Valensija uspješna

Zanimljiv subotnji program dvanaestog kola ACB lige.

Foto:valenciabasket.com

Utakmica koja je otvorila program između Iberostar Tenerifa i Baskonie završila je pobjedom domaćina 70:63. Baskonia koja je ušla kao blagi favorit u ovaj duel je u prvom poluvremenu gubila i do 21 razlike je uspjela smanjiti razliku do kraja utakmice, ali je to bilo nedovoljno. Za ekipu Tenerifa se nije niko posebno izdvajao, svi koji su nastupili su se i upisali u listu strijelaca, a predvodili su ih Feran Basas sa 12 i Havier Beiran sa 11 poena. U Baskoniji su jedini dvocifreni bili Šengelia sa 18 i Džening sa 14 poena.

Valensija je na gostovanju kod San Pablo Burgosa slavila rdzultatom 77:87. Za Burgos je najbolji bio bivši član Mege, Ognjen Jaramaz koji je postigao 14 poena. Za Valensiju je najefikasniji bio Vil Tomas sa 24 poena, a Lui Laberi je dodao 11.

Morabank Andora je poražena na domaćem parketu od posljednjoplasirane ekipe Delteco Gipuzkoe rezultatom 76:87. U redovima Andore najbolji je bio bivši član Zvezde Dilan Enis sa 16 poena, dok su kod Gipuzkoe bili raspoloženi Nevels sa 23 i Korbačo sa 17 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.