ACB šou tajm

Real Madrid – Laboral Kuča 75- 74

Odličan meč odigrali su španski evroligaši Real Madrid i Laboral, a pobednik je posle velike drame bio domaći tim: 75-74.
Tokom čitavog prvog poluvremena ekipa Laborala je bila bolji rival, a do prve osetne prednosti došla je u drugoj četvrtini koju je rešila u svoju korist 20 – 27. Na poluvreme se otišlo sa +8 za goste iz Vitorije.
Treća deonica protekla je u održavanju prednosti između +8 i +6, a poslednji kvartal je doneo preokret.

Real Madrid je izveo ogroman broj bacanja po standardima španske lige ( 23/28 ), a Laboral je bio osakaćen mnoštvom ličnih grešaka.

Najbolji u sastavu iz Madrida bili su Ljulj sa 17 poena i Rejes sa 12 poena i 7 skokova. U Laboralu su dobri bili Kozer sa 12 poena i Kim Tili sa 11.

Barselona – Unikaha 114 – 110

Najbolji meč dosadašnjeg toka ACB lige viđen je u Blaugrani, gde je samo čudo spasilo Barselonu poraza.
Regularni deo meča zavšen je rezultatom 99:99, a produžetak Barseloni trojkom u poslednjim momentima doneo je Abrines iz nemoguće pozicije.

Barselona je trojke šutirala 20/34 i jedva došla do trijumfa. Odličnu partiju su pružili Uertas, Tomas kao I novajlija Džekson sa po 19 poena. Abrines, koji je Blaugrani omogućio produžetak meč je završio sa 14 poena.

Kod Unikahe najbolji je bio Tulson sa 25 poena, a istakao se i srpski košarkaš Stefan Marković sa 17 poena. Vladmiir Golubović je zabeležio 14 poena, uz šest skokova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.