ACB – Evroligaši pobedili

Andora – Barselona 56 -71
Barselona je lako savladala na gostovanju Andori, nošena odličnom igrom mladog Aleksa Abrinesa. Abrines je meč okončao sa učinkom od 19 poena. Prvo poluvreme bilo je veoma tvrdo i završeno je rezultatom 25 – 25.
U nastavku je Barselona stegla odbranu, a značajno pojačala napad te je došla do lakog trijumfa. Andoru je u igri dugo držao Jorgos Bogris koji je na kraju jedini bio dvocifren u sastavu Andore sa 18 poena.
U Barseloni, pored Abrinesa, dobri su bili i Tomas sa 14 poena, kao i Ante Tomić sa 11.

Manresa – Real Madrid 66 – 83
Pobednik se u ovom meču znao od samog početka. Real je gospodario igrom i rezultatom, a jedini dvocifreni u ekipi iz Madrida bio je Serhio Ljulj sa 17 poena. Manresa ni jednog momenta nije bila ozbiljan protivnik Realu, razbijena je na niskom postu gde je bilo 34 – 58 za Real.
Dvocifreni su bili Fotu sa 12 i Grigonis sa 10 poena.

Laboral Kuča – Rio Natura Monbus 85 – 77
Laboral je ovu utakmicu dobio odličnim skokom 38-25, kao i sjajnim izvođenjem penala 22/24.
Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 18 poena, a maestralan je bio Kolton Ajverson sa 14 poena i 15 skokova. Kod gostiju je najbolji bio Adam Vacinjski sa 26 poena.

Unikaha – Bilbao Basket 86 – 74

Dobar meč odigrali su Unikaha i Bilbao u Martin Karpeni. Unikaha je šutirala bacanja 16/16 i naterala je Bilbao na čak 19 izgubljenih lopti.

U svojim redovima imala je čak 5 dvocifrenih, a najbolji je bio Rajan Tulson sa 18 poena.

U gostujućem sastavu istakao se Aleks Mumbru sa 23 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.