ACB: Debakl Laborala, Srbi dobri

Valensija je na svom parketu savladala davljenika u ACB, Morabank Andoru, rezultatom 95 – 91.

Valensija je do ključne prednosti došla već u prvoj četvrtini koju je dobila rezultatom 24 – 14. Posebno efikasno bilo je drugo poluvreme koje su gosti iz Andore rešili u svoju korist 54 – 52, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Najbolji u ekipi Valensije bili su veteran Martinez sa 21 poenom, i mladi Giljem Vives sa 20 poena, a odličan je bio i Pau Ribas sa 17 poena i 7 asistencija. Nemanja Nedović je imao samo 2 poena, dok je Lučić bio dobar sa 13 poena i 5 skokova.

sport.es

sport.es: Luka Bogdanović

U redovima Andore najbolji je bio Luka Bogdanović sa 18 poena , a odličan je bio i Nejt Džavaji sa 14 poena.

Unikaha je ostvarila važnu pobedu na gostovanju Fuenlabradi, u predgrađu Madrida, rezultatom 78 – 75.
Fuenlabrada je bila bolja u prvom poluvremenu i na odmor je poenal + 7. Do preokreta dolazi u trećoj četvrtini koju Unikaha dobija sa 27 – 16.

Najbolji u redovima tima Đoana Plaze bili su Tulson sa 23 poena, i Džejson Grejndžer sa 10 poena i 6 asistencija.Stefan Marković je dodao 8 poena.
U Fuenlabradi odličan je bio Endi Penko sa 21 poenom, a Cvetković je dodao 13.

Ekipa Saragose nije uspela da načini veliko iznenađenje i savlada veliki Real Madrid u svojoj dvorani. Na kraju bilo je 80 – 74 za ekipu Pabla Lasa.

Najbolji u redovima Madriđana bili su Kerol sa 14 poena, kao i Rodrigez sa 12. Pabla Lasa može da zabrine povreda Rudi Fernandeza, koji je teren napustio nakon nešto više od 11 minuta igre sa jakim bolom u leđima.
U ekipi Saragose najbolji su bili Jelovac sa 21 poenom i Katić sa 16 poena.

Ekipa Tenerifa razbila je Laboral Kuču na Kanarskim ostrvima rezultatom 91 – 56. Laboral je pre dolaska na Kanare bio u dobrom ritmu, ali je domaćin bio jako raspoložen.

Sjajnu partiju pružili su Rost sa 15 poena, kao i Saul Blanko sa 16. Nikolas Ričoti je imao par spektakularnih poteza, posebno jedno zakucavanje koje je bilo u NBA stilu.
Najbolji u Kuči bili su Majk Džejms sa 16 i Mirza Begić sa 15 poena.

Ekipa Barselone lako je porazila Mursiju u gostima rezultatom 76 – 64.

Najbolji u Barsi bio je Macej Lampe sa 13 poena, dok je Hezonja igrao samo 11 minuta i zabeležio 3 poena. U ekipi Mursije najbolji je bio Nemanja Radović sa 16 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.